Samo su tri nogometaša s SP-a 2002. i dalje aktivna. Evo gdje su i za koga igraju

Foto: EPA, Profimedia

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ objavio je kraj karijere nakon zadnjeg ligaškog kola Serie A i susreta između Milana i Verone. Navijači Milana su mu posvetili posebnu koreografiju nazivajući ga bogom, a nakon susreta švedski napadač u emotivnom obraćanju iznenadio je sve i poručio je da odlazi u igračku mirovinu. Njegov odlazak u mirovinu znači da su sada ostala još samo tri nogometaša sa Svjetskog prvenstva 2002. godine iz Japana i Koreje koja se aktivno bave nogometom.

Prvi među njima je Gianluigi Buffon, legenda talijanskog nogometa koja i dalje brani za Parmu. Još nije donio odluku o povlačenju. Buffon je svojom dugovječnošću i kvalitetom postao ikona golmanske pozicije te i u svojoj 43. godini pruža spektakularne partije.

Drugi je Roque Santa Cruz, paragvajski nogometni velikan i bivši kapetan reprezentacije. Santa Cruz je imao sjajnu karijeru u kojoj je igrao za klubove poput Bayerna, Manchester Cityja, Betisa i Malage. Danas, u dobi od 41 godine, nastupa za Libertad u domovini i čeka kraj karijere.

Treći nogometaš je Bartholomew Ogbeche, 38-godišnji napadač koji trenutno nastupa u Indiji za Hyderabad. Ogbeche je 2002. godine predstavljao Nigeriju na Svjetskom prvenstvu, a kroz karijeru je igrao za poznate klubove poput PSG-a, Metza, Alavesa, Real Valladolida i Cadiza. Ogbeche ima ugovor s Hyderabadom do ovog ljeta, no ostaje pitanje hoće li nastaviti karijeru i nakon toga.

Pročitajte više