Samouvjereni Partizan poručio Jugašima: Kvalitetniji smo i bolje igramo!

VATERPOLISTI Partizana i Juga u srijedu igraju prvu utakmicu četvrtfinala vaterpolske Eurolige. Ovaj susret mnogi su proglasili finalem prije finala.

Partizanovci se pripremaju za Jug i nadaju da im se neće ponoviti prošla dva ogleda s Dubrovčanima. Naime, oba su puta pognute glave napustili plivalište.

Ovaj okršaj "vaterpolskih titana" svakako je najjači par četvrtfinala Eurolige te nas očekuju dvije jako zanimljive utakmice. Prva je na rasporedu ovoga tjedna, a uzvrat 22. travnja na bazenu u Gružu.

"Očekujemo dobru utakmicu i naravno pobjedu. Imamo puno iskustva u ovakvim susretima i znamo da ne trebamo ganjati ne znam kakvu gol razliku jer se igra uzvrat. Svaka utakmica je priča za sebe", kaže trener Partizana Dejan Udovičić.

Trener crno-bijelih se osvrnuo i na prošle oglede s Jugom. Dva puta su igrali, jedan u četvrtfinalu, a drugi puta u polufinalu Eurolige, a Dubrovčani su oba puta slavili.

"Teško je to uspoređivati s ovime danas. Mislim da bi nam ti porazi mogli biti dodatni motiv na prvoj utakmici u Beogradu", dodaje trener srpske momčadi.

Na Banjici se očekuje paklena atmosfera i prava bitka u bazenu.

"Očekujem fenomenalnu atmosferu i podršku navijača. Oni su naša velika snaga", dodaje Udovičić.

Slobodan Soro, vratar Partizana smatra kako je beogradska momčad bolja od dubrovačke.

"Jug je ozbiljna momčad s ustaljenim sistemom rad u posljednjieh deset godina. Sve je u našim rukama, mi smo kvalitetniji i igramo bolje od Juga. Ipak, igraju se svije utakmice, nakon prve neće ništa biti razriješeno", zaključuje Soro.

Prva utakmica se igra u srijedu u 20.45, a uzvrat 22. travnja u Dubrovniku. Zagrebačka Mladost također u srijedu igra svoj prvi četvrtfinalni ogled. U Pireju im je protivnik Olympiakos.

M.Š.
Foto: Vk Partizan

Pročitajte više