Šampionskim trenerom juniora Medić mijenja Ćiru i "prekida dominaciju Dinama i Hajduka"

LUKA PAVLOVIĆ novi je trener NK Zagreba. Predsjednik Dražen Medić zahvalio se nakon dvije godine Ćiri Blaževiću i poručio da je vrijeme za rekonstrukciju i pomlađivanje momčadi s novim trenerom. Pavlović je dosta uspješno rukovodio omladinskom školom Zagreba, jednom od najboljih u Hrvatskoj.

Novi trener zahvalio se vodstvu i vojnički poručio; "Obećat ću pobjede jer imamo dobro izbalansiranu momčad koja uz mukotrpan rad može doći u vrh."

"Luka će prekinuti dominaciju Dinama i Hajduka. Očekujemo da će postizati rezultate kao i u omladinskoj konkurenciji, gdje je Zagreb dominirao nad Juniorima Dinama i Hajduka." - kazao je predsjednik Zagreba Dražen Medić.

Ćiro Blažević završio je sezonu sa Zagrebom na šestom mjestu ljestvice, a Ćiro se oprostio pobjedom nad Hajdukom.

"Slobodne ruke imaju Stojkić, Lovrek, Čutura, Labudović, Ibričić, Nadarević i Brkljača, ali ćemo ih pokušati zadržati"

Na pitanje o tome tko odlazi sljedeće sezone iz Kranjčevićeve, predsjednik Medić odgovara:

"Slobodne ruke imaju Stojkić, Lovrek, Čutura, Labudović, Ibričić, Nadarević i Brkljača, ali ćemo ih pokušati zadržati. Tijekom sljedećih desetak dana razgovarat ćemo sa njima i pokušat ćemo iz zadržati u Kranjčevićevoj".

"Stojkić je slobodan igrač ali mi mu financijski ne možemo ponuditi mnogo, pa je izvjesno kako će Stojkić karijeru nastaviti negdje drugdje. On je već pet godina sa nama i mi smatramo kako on može napraviti puno bolji ugovor, sa velikim klubom, od onog kakvog bi mu mi mogli ponuditi", rekao je Medić o vrataru.

"Što se tiče Ibričića, ne mogu vam puno reći osim toga da on vrijedi dva do tri milijuna eura - to varira jer sve zavisi od "ponude i potražnje". Za Ibričića imamo nekoliko, neslužbenih, ponuda ali ne bi sada o tome", rekao je predsjednik "Bijelih" o  najboljem igraču NK Zagreba u protekloj sezoni, prema izboru njihovih navijača.

Kako je predsjednik Zagreba naglasio, trener Luka Pavlović je bio u vidu za preuzimanje prve momčadi već četiri godine:

"Novi trener je moja ideja od prije četiri godine kada sam došao u klub. Danas Zagreb ide prema vrhu Hrvatskog nogometa - to je bila moja vizija od moga dolaska, a trener Pavlović isključivo je moja odluka pripremana u protekle četiri godine".

Pavlović stepenicu po stepenicu do sna - Zagrebove klupe

Novi trener Zagreba, Luka Pavlović, koji je trenersku kampanju započeo u Lokomotivi iz Mostara, u karijeri se iskazao vođenjem omladinskog pogona Hrvatskog Dragovoljca, trećeligaške momčadi NK Karlovca, da bi početkom 2005. postao voditelj Škole nogometa NK Zagreba i u sezoni 2006./2007. doveo juniorsku momčad NK Zagreba na prvo mjesto ljestvice, ispred Dinama i Hajduka.

"Nećete vidjeti ništa spektakularno ali ćemo prekinuti dominaciju Dinama i Hajduka"

Predsjednik Medić je naglasio kako u četverogodišnjem ciklusu od novog trenera očekuje kontinuiranu igru i progresivni razvoj mladih igrača koji će sljedeću sezonu činiti osovinu momčadi:

"Puno ćemo raditi na taktici i igri, nešto spektakularno nećemo vam obećati, ali ćete vidjeti mlađe igrače koji će biti kostur ekipe, uz naravno dodatna pojačanja".

"Luka će prekinuti dominaciju Dinama i Hajduka. Očekujemo od njega da obavlja isti posao kao što je to činio u omladinskom pogonu", kazao je predsjednik o novom treneru i prepustio mu riječ.

"Zahvalio bih se predsjedniku i stožeru što su mi omogućili ovu funkciju te se nadam kako ću ispuniti zadaće u novoj sezoni. Pobjeđivat ćemo uz mukotrpan rad, a naša je vizija afirmirati mlade igrače i napraviti rezultat", rekao je novi trener.

Zagreb protiv elite sa Azurne obale

Trener je pokazao kako NK Zagreb u sljedećoj sezoni ozbiljno namjerava ugroziti sam vrh HNL-a te predstavio plan priprema momčadi koji bi trebao početi sredinom lipnja i završiti odlaskom bijelih u Francusku na pripremne utakmice protiv Nice (12.07.) i AS Monaca (16.07.).

Starost i mladost za Zagrebovu budućnost

Za kraj su čelnici Zagreba pozvali sve veterane, navijače i prijatelje kluba na otvorenu tribinu, koja će se održati u četvrtak u 18 sati, o prošlim i budućim rezultatima kluba ne bi li se uspostavio što bolji dijaloga sa veteranima i bivšim igračima bijelog kluba.

"Sve sugestije na tribini biti će dobrodošle", zaključio je Medić ovaj intervju.

Foto i tekst: R.J.

Pročitajte više