Samsung Galaxy uništio snove G2 Esportsa na LoL World Championshipu

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

Nakon odličnog otvaranja protiv Royal Never Give Up, G2 Esports je svom drugom  meču dana izgubio protiv korejske ekipe Samsung Galaxy. Kako je Royal Never Give Up slavio protiv 1907 Fenerbahčea u idućem meču, G2 Esports je izgubio i matematičke šanse za prolaz u doigravanje i sve što im je ostalo je rezultatski nebitan meč protiv turskog prvaka.

>> PERKZ I G2 ESPORTS IDU PO DOIGRAVANJE Uvjerljiva pobjeda protiv kineskog tima RNG
 
Za Luku "PerkZa" Perkovića i G2 Esports petak 13. počeo je odlično, ali nije se nastavio u istom smjeru. Poraz od Samsung Galaxya značio je da najbolji europski tim više ne odlučuje o vlastitoj sudbini za prolaz među najboljih osam. Royal Never Give Up trebao je izgubiti oba meča, a G2 Esports pobijediti Fenerbahče kako bi se ta dva tima izjednačili u skupini i međusobno odlučivali o putniku u doigravanje. Međutim, Kinezi su ovoga puta bili uvjerljivi i bez problema savladali Fenerbahče te osigurali mjesto u četvrtfinalu. Sada će Royal Never Give Up i Samsung Galaxy oko 11:00 u međusobnom ogledu odlučivati tko će zasjesti na prvo mjesto u skupini C, oba tima su već osigurala četvrtfinale. 
 
G2 Esports je izgubio meč protiv Samsung Galaxya prije nego što je on uopće počeo, već u draftu. Umjesto da ostanu vjerni svome stilu koji im je donio uspjeha i igraju vlastitu igru, oni su stil prilagodili protivniku koji je to iskoristio. Vjerojatno je ulogu igrao i strah od drafta prošlog meča protiv Samsunga, kada su probali igrati Iverna i svejedno izgubili.
 
Dva najveća problema drafta G2 Esportsa bila su nedostatak kvalitetnog AD heroja te spora i pasivna timska kompozicija koja teško stvara prednost u ranim fazama igre. Samsung Galaxy imao je jasan put do pobjede od samog početka meča, dok za G2 Esports to nije bio slučaj. Kog'Maw nije klasičan AD i radi puno magic damagea, baš kao Ryze, Maokai i Zac, dok je Samsung s druge strane imao Kha'Zixa i Twitcha koji lakše nalaze killove, a Cho'Gath i Galio bili su zaduženi da drže protivnike na distanci. 
 

 
Nije to bio loš meč G2 Esportsa, već su pokazali previše poštovanja prema protivniku. Umjesto Kog'Mawa mogli su imati Tristanu, koja bi dala više opcija timu i omogućila im da vrše pritisak na mapi. Također, Zac je mogao biti neki agresivniji heroj koji bi pomogao ostatku tima da stvori prednost u ranoj fazi igre, možda Lee Sin. No, pitanje je kako bi se Samsung Galaxy prilagodio i toj situaciji. 
 
Vrlo rano u  meču moglo se primijetiti kako će se sve svoditi na to može li G2 Esports pronaći Rulera na Twitchu, a to je bilo vrlo teško. Galio i Cho'Gath bili su preveliki, a Kha'Zix i Twitch odlično su birali svoje mete. 
 
Meč je bio podjednak prvih 20 minuta da bi nakon što su osigurali Rift Heralda, Samsung Galaxy pronašao odličnu borbu u kojoj je Kha'Zix i Twitch pronalaze tri killa. PerkZ je tada izvanredno spriječio Samsung da uzme i Barona, ali to nije bilo dovoljno. Tada je Samsung Galaxy ostvario preveliku prednost i G2 Esports više nije imao šanse vratiti se u meč. PerkZ je odigrao odlično na Ryzeu, kao i Zven na Kog'Mawu, ali nakon lošeg drafta ni to nije bilo dovoljno. 
 
G2 Esports je uspio odužiti meč, ali Samsung Galaxy je igrao pametno i sustavno znajući da imaju pobjedu u svojim rukama, ako ne naprave kardinalnu grešku. Nakon 42 minute igre, G2 Esports ostao je bez svih inhibitora i nada da se mogu nekim čudom vratiti u meč, koji je ubrzo nakon toga i završio. Samsung je odigrao klasično korejski, sustavno, precizno i odlučno. Osjećaj nakon meča je da je G2 Esports ipak sam pobijedio sebe s tim draftom. Kao da su previše htjeli, previše bili fokusirani na jedan cilj da nisu vidjeli širu sliku.
 

Na kraju je europski prvak ponovo ispao u grupnoj fazi League of Legends World Championshipa, ali ne bez ispaljenog metka. Ovoga puta dobili su iznimno tešku skupinu u kojoj su imali svoje prilike, ali nisu pronašli najbolje načine kako ih iskoristiti. Moguće je da će loši rezultat ponovo razvezati jezik kritičarima koji će pronalaziti razne razloge zašto je G2 Esports ponovo kiksao na svjetskoj pozornici, nitko od njih ne može reći da nisu dali sve od sebe. To je ionako najviše što možeš napraviti. PerkZ je imao svoje trenutke, kao i pogreške na ovom prvenstvu. Ipak, pokazao je da može igrati protiv bilo koga na svijetu. Uglavnom je on bio taj koji je dominirao na mid laneu. 
 
Nakon Fnaticovog čuda, nismo vidjeli još jedno. G2 Esports će se danas oprostiti od Kine i World Championshipa te se nakon kratkog odmora posvetiti novoj sezoni. Ovoga puta njihovo najbolje nije bilo dovoljno.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više