Procurile snimke. Legendarni napadač Barce i Intera namještao utakmice u Kamerunu

Foto: Profimedia

JEDAN od najboljih afričkih nogometaša svih vremena Samuel Eto‘o danas je predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza, a prema pisanju kamerunskog portala Camfoot, legendarni napadač u središtu je skandala oko namještanja utakmica. Spomenuti medij je navodno u posjedu audiosnimki koje kompromitiraju Eto'oa i terete ga da je zloupotrijebio položaj prvog čovjeka kamerunskog nogometa.

Camfoot piše kako se na objavljenim vrpcama dobro čuje kako osvajač Lige prvaka s Barcelonom i Interom razgovara s Valentinom Fwainom, predsjednikom Victorije Uniteda, ekipe koja se prošle sezone plasirala u prvu kamerunsku ligu. Razgovor datira s početka godine, a gazda Victorije se žalio čuvenom napadaču da smatra da suci potkradaju njegov klub te da zbog toga neće moći izboriti ulazak u elitni razred. 

Procurile snimke 

''Smirite se, dat ćemo vam tri boda i predložiti suce, uvjeravam vas. Još nisam stigao kući, vani sam, brate. Nisam imao vremena ni čuti se s predsjednikom sudačke komisije. Ne mogu sada direktno nazvati suce, ali mogu nazvati predsjednika. Postoje stvari koje možemo učiniti, ali moraš biti jako diskretan, brate'', navodno je kazao Eto‘o. Na kraju je spomenuti klub izborio plasman u prvu ligu, a Camfoot napada Eto'oa:

"Eto‘o je obećao vratiti slavu kamerunskom nogometu, ali sad je u središtu namještanja utakmica.''
 

Pročitajte više