Samuelu Eto'u zbog kćeri prijeti zatvor. Ima milijune, a odbija je izdržavati

Foto: Profimedia

NAJBOLJI kamerunski nogometaš svih vremena Samuel Eto'o (42) je u velikim problemima i, kako pišu španjolski mediji, prijeti mu čak i zatvor. Naime, prvak Europe s Barcelonom i Interom je u pravnom sukobu s jednom od kćeri, koja od oca traži odštetu i godinu dana zatvora zbog neispunjenja obaveze izdržavanja.

Mundo Deportivo tako piše da Erika do Rosario Nieves (23), pravno priznata u veljači 2022. kao kći slavnog napadača, od oca traži značajnu odštetu i zatvaranje oca. U trenutku pravnog priznanja sudac je utvrdio da joj je bivši nogometaš trebao plaćati 1400 eura mjesečno za izdržavanje, no to se nije dogodilo i djevojka sad traži kaznu za bivšeg kamerunskog reprezentativca s obzirom na neplaćanje alimentacije za to vrijeme.

"Svojoj kćeri duguje više od pet godina izdržavanja, odnosno 90 tisuća eura. Erikina materijalna situacija je veoma slaba dok Eto'o živi u luksuzu", poručio je odvjetnik Eto'ove kćeri.

Odvjetnik: Nenormalna situacija 

Osim toga, odvjetnik je rekao da je činjenica da je bivši nogometaš i dalje predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza "nenormalna", s obzirom na sve njegove kaznene dosjee. Eto'o je osuđen za poreznu prevaru u Španjolskoj i financijsku kaznu jer nije isplatio izdržavanje jednoj od svojih drugih kćeri.

Odvjetnik Fernando Osuna je dodao da Eto'o "može biti osuđen za otežavajuću okolnost zloupotrebe ovlasti, s obzirom na superiornost koju pokazuje nad Erikom", te je uvjeren da će se suđenje protiv njega održati u Madridu.

Erika Do Rosario Nieves rođena je u vezi Eto'a s njenom majkom prije 23 godine. Majka mlade žene, tamnoputa djevojka po imenu Adileusa, i Eto'o upoznali su se u jednom madridskom noćnom klubu 1997. godine, kada je Kamerunac bio član CD Leganésa.

Žena je u veljači 1998. godine otkrila da je trudna, što je rekla Eto'u, a on se obavezao da će se odgovorno ponašati prema djetetu, ali dao joj je do znanja da nije sretan situacijom u kojoj je dobio dijete.

Dodala je i da je u trudnoći pokušavala komunicirati s budućim ocem, ali on joj nije odgovarao ni na telefonske pozive ni na mailove. Djevojčica je rođena 1999. godine u bolnici Alarcón Foundation u Madrid, kada je nogometaš bio član RCD Espanyola, a Eto'o je ni u jednom trenutku nije priznao i ne želi je financijski izdržavati.

Pročitajte više