SANDRA PERKOVIĆ

Sandra Perković ogorčena: Bili smo cirkusanti, a vi olako shvaćate moja zlata

Foto: Index

SANDRA PERKOVIĆ vratila se večeras u Zagreb iz Tokija, razočarana organizacijom Igara u Japanu.

Olimpijska pobjednica s Igara u Londonu i Rio de Janeiru nije uspjela doći do trećeg zlata. Osvojila je četvrto mjesto u bacanju diska, a nova olimpijska medalja pobjegla joj je za 71 centimetar.

> Pogledajte u videu cijeli žestoki govor Sandre Perković

 

"Svi ste vi olako shvatili moja dva zlata"

Sandra je sletjela u Zagreb u društvu svog trenera i životnog partnera Edisa Elkasovića. Prvo je krenula u zagrljaj majci Vesni, koja joj je donijela plišanog medvjeda. 

"Svi znate što se dogodilo i kako se osjećam. Ovo je samo dokaz što su Olimpijske igre i koliko su vrijedna dva zlata koja ste svi vi olako shvatili. Najbitnije je da se zaliječim od svih ozljeda koje sam nakupila proteklih godina i da se opet vratim osvajanju zlatnih odličja. Ne trebaju mi pobjede ni porazi kako bih znala da su mnogi ljudi uz mene i kada sam na četvrtom mjestu. Znate li vi da sam ja žena koja je izgubila u Europi zadnji put prije 12 godina? Znate li koliko je to teško? Naravno da sam plakala u sobi nakon natjecanja, ali ja znam gdje sam i koliko je četvrto mjesto na Olimpijskim igrama veliko. Dovoljno je pogledati rezultate u povijesti hrvatske atletike da to i sami shvatite", kazala je Sandra. 

"Japance gledamo kao neke bogove, ma oni su puno godina iza nas"

Osvrnula se na teške uvjete natjecanja u Japanu i žestoko napala organizatore Olimpijskih igara.

"Krenuli smo s velikim očekivanjima, ne po pitanju mog rezultata, već po pitanju uvjeta koji su tamo vladali. Imali smo velikih problema s organizacijom treninga. Tri mjeseca prije Japana kazali su nam da je tamo kaos, ali opet su tamo vladali tri puta gori uvjeti nego u Rio de Janeiru. Gledamo ih kao da su organizirani kao Švicarska, a oni su puno godina iza nas. Radišni su, ali organizacija je bila ispod razine. Čekali smo obroke po 40 minuta na najvećoj vrućini, nismo se smjeli kretati po Olimpijskom selu i vidjelo se kako entuzijazam kopni kod velikog broja sportaša. Osjećali smo se kao da smo u zatvoru, psihološki su to uvjeti koji su utjecali na sve nas koji smo bili u Tokiju. Osjećali smo se kao cirkusanti na praznom stadionu koji prima 65 tisuća gledatelja, dok su na nogometnom prvenstvu Europe stadioni bili puni. Za nas u Tokiju to je izgledao kao da smo na groblju iako su to teške riječi, ali nije to puno bolje izgledalo. Naravno, to nije razlog mog posrtanja u borbi za medalju, na meni je bilo da se spremim na sve uvjete na najbolji mogući način", kazala je najbolja hrvatska atletičarka.

Dodala je da Hrvatski atletski savez, kao i HOO, moraju analizirati zašto je Hrvatska iz Rio de Janeira prije pet godina donijela tri olimpijske medalje i od toga dvije zlatne, da bi se iz Tokija vratili bez odličja. 

"Na prošlim Igrama bili smo najuspješniji sport i treba vidjeti jesmo li napravili sve što smo trebali, jesu li pripreme bile ne razini i jesmo li dovoljno uložili. Pariz je već za tri godine i moramo dobro analizirati gdje smo", kazala je Sandra okupljenim novinarima i uzvanicima HOO-a koji su svaku njezinu izjavu ispratili aplauzom i skandiranjem. 

Pročitajte više