Šapit: HRT će Svjetsko prvenstvo pratiti kao Olimpijske igre

Foto: Borna Filić/PIXSELL

HRT je predstavio projekt praćenja Svjetskog prvenstva u Kataru. To su u emisiji Dobro jutro napravili Davor Lulić, urednik sporta na Hrvatskom radiju, i Marko Šapit, urednik sporta Hrvatske televizije. "Radijska ekipa putuje u Katar za tjedan dana, sve je spremno. Idu trojica kolega, mala ekipa, koja će pratiti hrvatsku reprezentaciju, ekipa iz Zagreba će pratiti sve ostalo.

Televizijska ekipa putuje u Katar već u nedjelju

Na prvom programu informativno, a na drugom ćemo kroz cijeli dan imati emisije, u 10, 16 i 22:30, polusatne emisije gdje će se čuti sve o našima te o ostalim utakmicama. Drugi program Hrvatskog radija kreće u 6 sati uoči naše prve utakmice u 11 sati, to je naš prime time. Kreće zabavni program, druga utakmica je već advent, bogat program, razni gosti i emisija sat vremena ranije", rekao je Lulić.

Televizijska ekipa u Katar odlazi već u nedjelju: "Ovo Svjetsko prvenstvo radimo po principu kako se inače rade Olimpijske igre jer Igre su u jednom gradu, a ovo je praktički grad-država. To nam je dosta olakšalo posao, udaljenosti su nevjerojatno male te bez ikakvih problema stignete pogledati sve četiri utakmice" izjavio je Šapit i dodao:

Emisije traju od jutra do noći uz četiri prijenosa dnevno

"Specifičnost ovog prvenstva je to što se igraju četiri utakmice dnevno u grupnoj fazi, to znači da će dnevna emisija varirati. Dva sata je vremenske razlike, to znači da je u nas prva utakmica u 11 sati, a posljednja u 20, kod njih je to 13 i 22 sata. Pratimo sve, ako počinje utakmica u 11, to znači i da su naše emisije od samog jutra. Oni koji vole nogomet bit će zadovoljni, bit će im ispunjen dan na sve načine. Završit ćemo s 200 sati programa."

Otkrio je i ekipu koja će raditi SP: "Komentatori utakmica iz Dohe bit će Viki Ivanović, Luka Petrinec, Robert Jelečević, Dameo Ramić Kovačić, kojeg smo posudili s Hrvatskog radija, te kolega Stjepan Balog, koji će biti urednik emisije ovdje u Zagrebu. Reporteri u Kataru bit će Martina Validžić i Edin Mahmuljin. Emisiju Qatara u zagrebačkom studiju vodi naš riječki tandem Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin.

Od Samovojske do Bjelice

Gosti su nam Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Zoran Zekić, Mario Carević, Tomislav Stipić, Joško Jeličić i Nenad Bjelica. Složili smo odličnu ekipu. Bit će još gostiju, reprezentacija nam je glavni fokus, a ovo nam je stalna postava."

Pročitajte više