HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Šarac: Nikako nije dobro. Trebamo se otrijezniti

Foto: Jozo Čabraja/HRS

HRVATSKA rukometna reprezentacija upisala je remi u prvoj utakmici prvenstva protiv Japana (29:29). Japanci su u jednom trenutku vodili čak šest razlike, a Hrvatska je u završnici propustila nekoliko šansi da okrene rezultat. Nakon utakmice je većina reprezentativaca složna u ocjeni prvog nastupa.

Červar: Ovo nije šok. Nismo mi Francuska da imamo 100 šutera

ANKETA Tko vas je najviše razočarao u kiksu protiv Japana?

Štrlek: Ne želim psovati pred kamerama

Šarac: Nikako nije dobro. Ovo će nas otrijezniti

Ivan Martinović je zamijenio indisponiranog Luku Šebetića. Iako je dao tri gola iz tri pokušaja, Červar je odlučio zaigrati s Čupićem na desnom vanjskom. "Prva utakmica je uvijek najteža. Imali smo loš start, bili smo nervozni, vukli smo se cijelu utakmicu. Na kraju smo izvukli bod. Mi nismo igrali zajedno u obrani, falilo nam je agresivnosti. To smo malo popravili u drugom dijelu. Velika mi je čast što sam zaigrao za Hrvatsku na SP-u, zbog tog sam jako sretan."

Solidnu partiju pružio je i Ivan Šarac koji je na sličan način vidio utakmicu: "Nesigurno smo krenuli i promašivali zicere, u drugom dijelu smo bili dosta bolji. U prvom smo primili 17 golova. Nikako nije dobro. Ovo je pouka kako ne smijemo. Trebamo dignuti glavu, ovo će nas otrijezniti. Bolje da smo sada kiksali nego kasnije. Idemo pobjeđivati."

Marić: Teško je bez navijača. Sve je hladno, nema te tko dignuti

Marino Marić bio je najbolji hrvatski strijelac sa sedam golova. Svjestan je da reprezentacija mora puno bolje: "Zbunjeni smo bili, nismo odgovorili na njihovu brzinu. Mogu reći da je bilo iznimno teško igrati protiv njih u obrani. Uzeli smo samo bod i svi smo razočarani. I mi igrači i navijači. Desila se nekakva kolektivna trema. Ne igramo dobro, a na semaforu piše minus šest pa bude panika. Čestitam Japancima, mi idemo dalje. Nema razloga za paniku, ali moramo se više angažirati. Teško je bez gledatelja jer te nema tko emocionalno dignuti kada ide teško, ali tako je svima. Mi smo vrhunski kad se opustimo i igramo, bit ćemo bolji."

Marko Mamić je nakon dva promašena šuta brzo izašao iz igre. "Premekano smo ušli i prihvatili smo njihovu igru. Ništa nije funkcioniralo u obrani. Poznato je da su Japanci brzi, ali sad su bili i tehnički izvrsni. Sjajno su se pripremili za nas. Bez navijača je drugačiji osjećaj, tužan nekako. Nemamo previše vremena za razmišljanje, idemo gledati Angolu i pripremiti se za njih", zaključio je hrvatski šuter.
 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više