RUKOMETAŠICE PODRAVKE

Saračević i rukometašice Podravke izgubili u drami, Milošević iznesena s terena

Foto: Ivan Brkić

U UTAKMICI 11. kola DELO Lige prvakinja, u kojoj je koprivnička Podravka Vegeta danas bila domaćin, djevojke pod vodstvom Zlatka Saračevića upisale su je još jedan poraz u elitnom europskom natjecanju. Poražene su od rumunjske Ramicu Valcee  25:27 (poluvrijeme 13:15.). Podravka Vegeta na kontu ima dva boda osvojena protiv Budućnosti. 

Rukometašice Podravka Vegete prve su krenula u napad, a sutkinje isključenjem zbog prekršaja na Beganović u prvoj minuti daju do znanja kako neće puštati grubu igru. Saračevićeva ekipa nije uspjela dobro iskoristiti prva dva napada uz razbranjenu Martu Batinović, ali u trećoj minuti pogađa Milosavljević, a precizna je i Beganović za 2:2 u 6. minuti.

Tijesna borba se nastavlja, ali izostaje realizacija kod Podravke, lopte su servirane ravno u ruke protivnicama, a one se odvajaju na +3. Brani tada Dumanska, a period bez gola prekida Milošević za 5:7 nakon povratka na teren zbog isključenja.

Gošće su se ponovno rezultatski odlijepile na +4 pa Saračević u 17. minuti zove minutu odmora. Deset minuta do kraja prvog poluvremena Podravka ima dva pogotka zaostatka, a Franušić tri minute prije kraja poluvremena pogađa za minus jedan. U zadnjoj sekundi poluvremena zabijaju gošće za konačni rezultat poluvremena 13:15.

Idući pokušaj za bodove u Dortmundu 

U drugo poluvrijeme igračice Podravke su krenule s više samopouzdanja, razbranila se Dumanska, ali nije bilo drugačije ni na vratnicama protivničke ekipe gdje se skidaju brojni ziceri. U prvih deset minuta drugog poluvremena Rumunjke opet love veću prednost, ali u 39. minuti precizna je Milosavljević s crte za 18:19. Gledali smo veliku borbu za važne bodove, Podravka se drži na minimalnom zaostatku, a šest minuta prije kraja Beganović ne uspijeva realizirati ključni pogodak te gošće odlaze na +4. Milošević vraća nadu s crte četiri minute prije kraja, a slijedi i obrana Dumanske pa Podravka opet ima samo dva pogotka zaostatka. Potpuni slom dogodio se na kraju kada su Milošević nakon ozljede iznijeli s terena. Podravka Vegeta izgubila je 25:27 i sljedeći vikend putuje u Dortmund gdje će pokušati uhvatiti bodove do kojih večeras nije mogla. 

Pročitajte više