Saudijci smislili trik kako Đoković i ekipa ne bi dobili kazne od ATP-a

Foto: Profimedia

PRVI tenisač svijeta Novak Đoković i Španjolac Rafael Nadal bit će glavni nositelji novog egzibicijskog turnira zakazanog za listopad u Saudijskoj Arabiji. 

Đoković i Nadal, koji zajedno imaju 46 osvojenih Grand Slam naslova, igrat će na "6 Kings Slamu" uz pobjednika Wimbledona 2023., Španjolca Carlosa Alcaraza, i pobjednika nedavnog Australian Opena, Talijana Jannika Sinnera. Treći tenisač svijeta, Rus Danil Medvedev i sedmi na ATP ljestvici, Danac Holger Rune također će sudjelovati.

ATP je nedavno uveo novo pravilo koje elitnim igračima oduzima "platinum status" (pravo na podjelu dobiti ATP-a na kraju godine) ako nastupe u neslužbenom događaju koji traje tri ili više uzastopnih dana. 

Saudijci su smislili trik kako će Đoković i društvo izbjeći kaznu. Organizirat će turnir tako da će tenisači igrati u sustavu 2-1-2, odnosno nastupat će dva dana, pa jedan odmarati, a onda opet dva dana igrati. Tako nijedan od njih neće biti na terenu tri dana zaredom pa neće biti kažnjeni.

Britanski The Telegraph objavio je da će svaki sudionik dobiti milijun i pol dolara, a pobjednik šest milijuna, što je čak dvostruko više nego što je prošle godine Carlos Alcaraz zaradio za osvajanje Wimbledona.

Pročitajte više