Schildenfeld u Bešiktašu!

ČELNICI turskog Bešiktaša odlučili pod svaku cijeni kupiti nekog od Mamićevih stopera, jer nakon što što su zapeli za Dina Drpića pa ga "napustili" zbog Igora Bišćana, u crnobijeloj majici na kraju je završio Gordon Schildenfeld!

"Gordon Schildenfeld potpisao je ugovor na tri i pol godine uz mogućnost produženja ugovora na još jednu godinu", službena je izjava na webu turskog kluba.

Dalje se navodi kako je Schildenfeld rođen 1985. godine te je visok 192 cm. Iz matičnog Šibenika je 2007. godine prešao u Dinamo Zagreb. Sa Šibenikom je igrao u Prvoj i Drugoj nogometnoj ligi, a nakon što je njegov domaći klub uPprvoj ligi ostvario veliki uspjeh, dva njegova najbolja igrača su otišla u dva najbolja hrvatska kluba; Ante Rukavina u Hajduk, a Schildenfeld u Dinamo.

Dobro obaviješteni turski menadžerski izvori tvrde da je Schildenfeld potpisao četverogodišnji ugovor te da će u Bešiktašu zarađivati 300 tisuća eura po sezoni, dakle, duplo nego je zarađivao u dresu Modrih. Odšteta navodno iznosi dva milijuna eura, dvostruko više nego su Dinamovci planirali uzeti od transfera Dina Drpića.

Schildenfeld je u Dinamo došao sa statusom igrača amatera, za što je Šibeniku isplaćena pravilnikom propisana maksimalna odšteta od 150 tisuća eura. No, Zdravko Mamić u ime prijateljskih odnosa isplatio je Šibenčanima dodatnih 100 tisuća eura kako bi stoper u Modre redove došao prije ljeta. Cjelokupni transfer Dinamo je stajao 250 tisuća eura, a danas su na Šifi utržili navodno dva milijuna eura.

Schildenfeld se vrlo brzo ustalio u udarnoj postavi bivšeg trenera Branka Ivankovića, ali je vrlo nanizao propuste, što u Ligi prvaka, što u domaćem prvenstvu. Pokazao je da neiskustvo može biti nepremostiva prepreka za susrete Lige prvaka u kojoj Bešiktaš tradicionalno participira.

D.R.,V.B.
Foto: Index

Pročitajte više