Schmeichel: Ne znam što je Kovačiću bilo. Guardiola ga je trebao odmah mijenjati

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ startao je u derbiju kola engleske Premier lige, utakmici Manchester Cityja i Arsenala. Londonski klub pobijedio je 1:0, a Kovačićev nastup obilježila su dva gruba prekršaja u prvom poluvremenu. Najprije je dobio žuti karton jer je u 29. minuti s leđa grubo startao na Martina Odegaarda.

Mogao je Kovačić tu lako dobiti i crveni karton, ali nije se uključio VAR pa je dobro i prošao. Nekoliko minuta kasnije Kovačić je ponovo neoprezno uklizao Declanu Riceu, kojeg je udario po gležnju. Sudac Michael Oliver nije mu dao drugi žuti za taj prekršaj. 

"Ne znam što mu je"

Mnogi ljubitelji nogometa na društvenim mrežama i portalima komentiraju da je Kovačić trebao dobiti crveni karton već u prvom poluvremenu. U prijenosu uživo na BBC-ju komentirao je to i nekadašnji golman Danske i Manchester Uniteda Peter Schmeichel. "Ne znam što je Kovačiću, Guardiola ga mora zamijeniti na poluvremenu", govorio je Schmeichel.

Hrvatskog reprezentativca komentirao je i urednik BBC-ja Phil McNulty: "Arsenalovi navijači su bijesni jer je Kovačić izbjegao drugi žuti karton i nema sumnje da je Hrvat jako sretan što se izvukao."

 

Pročitajte više