MICHAEL SCHUMACHER

Schumacherova supruga u suzama na dodjeli nagrade: Michael je drukčiji, ali je tu

Foto: EPA

CORINNA SCHUMACHER, supruga slavnog vozača F1 Michaela, prije nekoliko dana primila je Državnu nagradu Sjeverne Rajne-Vestfalije koju je dobio njezin suprug. Rasplakala se dok je govorila o njegovom stanju. "Michael mi nedostaje svaki dan, ali ne nedostaje samo meni. Tu su djeca, obitelj, njegov otac, svi oko njega. Mislim, svima nedostaje Michael, ali Michael je ovdje. Drukčiji, ali on je tu i smatram da nam to daje snagu", rekla je pa dodala:

"Pokušavamo nastaviti biti obitelj kakvu je Michael volio i koju on još uvijek čini. Nastavljamo i sa svojim životima, jako nam je važno da on ima što veću razinu privatnosti. Michael nas je uvijek štitio, a sad mi štitimo Michaela."

Više od osam godina od teške nesreće

Podsjetimo, prošlo je osam godina i sedam mjeseci od stravične nesreće koja je zadesila Michaela Schumachera na skijanju u francuskim Alpama. Sedmerostruki prvak u Formuli 1 spuštao se neoznačenim dijelom staze u resortu Meribel te izgubio kontrolu nad skijama, pao i glavom udario u kamen.

Odmah nakon nesreće u kritičnom je stanju prevezen helikopterom u najbližu bolnicu. Podvrgnut je dvjema operacijama, a nakon toga je stavljen u induciranu komu kako bi se sačuvalo što više moždanih funkcija. U lipnju 2014. godine Schumacher je izašao iz inducirane kome, a njegova glasnogovornica je potvrdila da čuje i odgovara na dodir. 

Također, obznanjeno je da Schumacher napušta bolnicu u Grenobleu te oporavak nastavlja u svojoj kući na ženevskom jezeru. Obitelj ne želi govoriti o njegovom stanju pa je to stvorilo mnogo površnih informacija. 

Pročitajte više