Schweinsteiger: Guardiola je kriv za krah njemačkog nogometa

Foto: Profimedia

BIVŠI njemački reprezentativac i dugogodišnji član Bayerna Bastian Schweinsteiger rekao je kako smatra da je Pep Guardiola krivac za krah njemačkog reprezentativnog nogometa. Podsjetimo, Njemačka na dva posljednja svjetska prvenstva nije uspjela proći skupinu. 

''Kad je Pep Guardiola došao u Bayern, kad je došao u Njemačku, svi su smatrali da moramo igrati njegov stil igre kratkih dodavanja. Nekako smo postepeno gubili naš stil igre i naše vrijednosti'', rekao je Nijemac za Talksport.

Guardiola je 2013. stigao u Bayern nakon što je dva puta s Barcelonom osvajao Ligu prvaka. Tri godine uzastopno je osvojio Bundesligu, ali nije uspio osvojiti elitno natjecanje. Schweinsteiger i aktualni trener Cityja su dvije godine surađivali u Bavarskoj.

"Mislim da je većina drugih zemalja na Njemačku gledala kao na borca, nekoga tko može trčati do kraja. Izgubili smo snagu posljednjih sedam, osam godina. Više smo se fokusirali na to da jedni drugima lijepo dodamo loptu. To je jedan od razloga", rekao je prvak svijeta iz 2014.
 

Pročitajte više