Scoria: Gdje smo stigli, Astana zatvara krov... Na Maksimiru se prehlade poslije kiše

Foto: Marijan Susenj, Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u Kazahstanu pobijedio Astanu 2:0 u petom kolu skupine C Konferencijske lige. Strijelci za zagrebačku momčad bili su Gabriel Vidović u 48. i Takuro Kaneko u 79. minuti. Golman Danijel Zagorac u 12. minuti obranio je kazneni udarac.

Kazahstanski klub zatvorio je krov na stadionu koji prima 30-ak tisuća gledatelja kako bi temperatura bila ugodnija. Nogometaši su tako na umjetnoj travi igrali na otprilike pet stupnjeva, dok je izvan stadiona bilo oko -5, što znači da su uvjeti mogli biti i puno teži. Osim toga, Astana Arena nakon ove utakmice kreće u godinu dana dugu obnovu.

Stručni komentatori Arena Sporta, Elvis Scoria i Silvio Marić, uoči utakmice komentirali su Astanin stadion te ga usporedili s Maksimirom. "Prekrasan stadion. Što bismo mi dali da imamo takav..." rekao je Marić, dok je Scoria izjavio: "Gdje smo stigli, ljudi zatvaraju krov... A kada na Maksimiru padne kiša, svi su prehlađeni poslije deset dana." Marić je dodao kako se Maksimir obnavlja. "Obnavlja se, da..." odgovorio je Scoria.

Dinamo protiv Ballkanija za nokaut-fazu Konferencijske lige

Dinamo je ovom pobjedom došao na šest bodova te će u zadnjem kolu protiv Ballkanija (14. prosinca) igrati za drugu poziciju koja vodi u nokaut-fazu Konferencijske lige. Viktoria Plzen je ranije osigurala prvo mjesto u skupini

Pročitajte više