Scoria: Kvaliteta HNL-a je pala. Nevjerojatno da nitko ne može u Konferencijsku ligu

Foto: EPA

GOST ovotjedne emisije Radio Rijeke Pod stijenama Kantride bio je bivši trener Rijeke i nekolicine klubova HNL-a, hrvatski nogometni stručnjak Elvis Scoria. Govorio je o preporodu Rijeke pod Sergejom Jakirovićem, dvoboju Rijeke i Istre, ali i nogometnim aktualnostima.

"Što se kvalitete HNL-a tiče, treba prvo reći da se poboljšala infrastruktura, a što se tiče terena, malo mi je smiješno sada kada se igra neka utakmica na lošijem terenu, a onda se treneri bune kao da treniraju u Barceloni. To mi se ne sviđa jer mislim da su se poboljšali tereni. Mislim da je liga malo pala po kvaliteti jer su rezultati u Europi dosta jasni, mi smo na 20 i nekom mjestu", rekao je Scoria pa je dodao:

"Ne možemo već dvije godine ući u grupe Konferencijske lige, što je nevjerojatno, a ta liga je i koncipirana da igraju klubovi iz Švedske, Danske, Hrvatske, Rumunjske, i da oni uzmu svoj dio kolača i svoj dio novca. Tako je to koncipirano. Očito tu dolazi do jednog pada, treba vidjeti što je, tu bi se trebalo nešto napraviti. Bit ćemo u izuzetno lošoj situaciji ako ponovno promašimo."

Pročitajte više