Šef europske senzacije uoči Milana: "Ne bojim se smrti, a najmanje njih"

Foto: EPA-EFE

NAJVEĆA senzacija klupske nogometne sezone je svakako Dudelange. Mali klub iz Luksemburga se prvi put u svojoj povijesti plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja, a na tom putu je izbacio poljskog prvaka Legiju i rumunjskog prvaka Cluj.

Luksemburžani će u četvrtak u 1. kolu skupine F biti domaćin velikom Milanu Gennara Gattusa kojeg se u Dudelangeu nitko ne boji, a najmanje predsjednik Flavio Becca.

"Nije ovaj naš uspjeh slučajan. Godinama smo bili jako blizu ulaska u Europu, ali često smo imali nepovoljno suđenje pa smo se i protiv toga morali boriti. No uspjeli smo i moramo u ovome uživati. Dolazi nam Milan i samo mogu reći da ih se uopće ne bojim. Ne bojim se ja ni smrti, a kamoli Milana, i želim da svi u klubu tako razmišljaju", rekao je milijunaš iz Luksemburga.

Becca je klub doveo na nivo na kojem je danas, a poznat je po tome da je jako često mijenjao trenere, čak i kad bi imali dobre rezultate. S Dinom Toppmöllerom, sinom puno poznatijeg Klausa, jako je zadovoljan.

"Trenere sam mijenjao čim sam vidio da nešto nije u redu. Tu ne mislim prvenstveno na rezultate nego na odnose unutar svlačionice. Dino je malo tvrdoglav, ali on je prvi trener uz kojeg sam stao sto posto. Volio bih da ostane s nama. Ja ne namjeravam prestati ulagati u ovaj klub jer kad prestanem, luksemburški nogomet će propasti", zaključio je.

Pročitajte više