Šef McLarena brani Hamiltona: Za njegove sudare krivi su retrovizori

MARTIN WHITMARSH je priznao da bi krivci za dio nesreća koje su se dogodile u ovogodišnjem Prvenstvu Formule 1 mogli biti retrovizori na bolidu 26-godišnjeg Britanca Lewisa Hamiltona.

Šef McLarena je ovom izjavom pokušao pomoći svom vozaču nakon najnovijeg bliskog susreta s Felipeom Massom na utrci Formule 1 za VN Japana u Suzuki i medijskih napada sa svih strana.

"Tužno je, ali izgleda da se njih dvojica "privlače" na stazi. Istina je da Lewis nije vidio Ferrari Felipea Masse na Suzuki", izjavio je Whitmarsh.

"Možete sada reći što je Lewis trebao napraviti ali pitanje je da li su retrovizori na našem MP4-26 bolidu dovoljno veliki, dovoljno dobro napravljeni? Možda je to dio problema", odgovorio je Whitmarsh onim komentatorima utrke u Japanu koji nisu uvjereni da preglednost u retrovizorima problem McLarenovog vozača. Isti ti komentatori Hamiltonov problem vide u menadžerskom odnosu s njegovim ocem i(li) nedovoljnu usredotočenost na zbivanja na stazi.

Lewis takva mišljenja pobija riječima:

"Ja ne mislim tako. Vi tražite razloge zašto meni ne ide najbolje. Nema razloga. Nemam odgovor na to pitanje i volio bih da ne brzate sa zaključcima", izjavio je povrijeđeni Britanac.

Ali nema sumnje da su najnoviji uspjesi njegovog momčadskog kolege Jensona Buttona koji je pobijedio na VN Japana pogodili Hamiltona.

"Jenson se dokazao kao vrlo jak momčadski kolega", dodao je Whitmarsh, te nastavio:

"Ne zaboravite da je Jenson pet godina ispred Lewisa (Button ima 31 godinu) u profesionalnoj karijeri. Mi imamo velika očekivanja od Lewisa a ima ih i on sam na vrlo mladim leđima."

 

Pročitajte više