kriminal u sportu

Šef srpskog nogometa ispitan zbog povezanosti s vođom navijača i ubojica

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

SLAVIŠA KOKEZA, predsjednik Nogometnog saveza Srbije (FSS) dao je iskaz u prostorijama Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) u Beogradu.

Tamo je pozvan u svojstvu građanina, a nakon što je odgovorio na pitanja, otišao je kući (dakle, nije priveden kako pišu neki mediji). Pozvan je kako bi dao odgovore na pitanja o povezanosti sa zločinačkom organizacijom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je kriminalne aktivnosti vodio kao lider Partizanove navijačke skupine "Principi".

Belivuk je uhićen nedavno u prostorijama te grupe na stadionu Partizana, a tereti ga se za niz pljački, otmica, ubojstava, kojima su prethodila najsurovija mučenja i nakon kojih su slijedila komadanja tijela žrtava.

Srpski mediji pišu da je Kokeza pozvan nakon što je Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, prilikom ispitivanja na policiji izjavio da je Velju Nevolju upoznao preko Slaviše Kokeze. 

Aca Bosanac je na saslušaju rekao da mu je Kokeza preporučio Velju Nevolju za osiguranje lokala. Kokeza vodi FSS od 2016., a prije toga bio je u upravi Crvene zvezde.

Pročitajte više