SP u rukometu

Hrvatski heroj obranio četiri sedmerca pa otkrio u kakvom je stanju s ozljedom

Foto: Screenshot HRS YouTube

HRVATSKA rukometna reprezentacija je pobjedom protiv Katara osigurala prvo mjesto u skupini C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Izabranici Line Červara su slavili rezultatom 26:24 te u drugi krug prenijeli tri boda. Heroj susreta protiv Katara je bio vratar Marin Šego s četiri obranjena sedmerca.

Šegi je susret protiv Katara bio prvi na SP-u

"Bila je to odlična utakmica. Odigrali smo jako dobro u pravom trenutku, kada nam je možda i najviše trebalo. Bili smo prava Hrvatska i nadam se da sada idemo prema vrhu", rekao je Šego kojemu je ogled protiv Katara bio prvi susret na SP-u.

Pogledajte kako su utakmicu Hrvatske u Indexovom studiju komentirali Božidar Jović i Valter Matošević:

"Nisam branio više od mjesec dana, sve je OK, noga ne popušta, a nadam se da će tako i ostati."

Protiv Katara se brusio karakter momčadi u stresnim trenucima

Odličnu dionicu je protiv Katara odigrao i pivot njemačkog Melsungena Marino Marić. On je zabio pet pogodaka, isto kao i lijevi vanjski Marko Mamić.

"Bila je to tvrda i izjednačena utakmica. Vodili smo veći dio utakmice, što je bilo dobro psihološki za momčad. Imali smo plus tri, ali nismo se uspjeli odvojiti. Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima", u svom je stilu rekao Marić i dodao:

U četvrtfinalu kreće rukometno ludilo

"Imali smo izvanredne golmane, obrana 6-0 je bila odlična, pokretljiva i borbena. Bila je ovo najvažnija utakmica ovog dijela nakon kojeg prenosimo tri boda."

Hrvatskoj u srijedu ujutro slijedi put u Kairo, a onda i tri utakmice drugog kruga. U skupini gdje je smješteno šest momčadi treba biti među prve dvije kako bi se ostvario plasman u četvrtfinale.

"Sada nam slijede Danska, Argentina i Bahrain. Da nam se ne bi ponovio Japan, moramo ozbiljno shvatiti i Argentinu i Bahrein. Moramo se dočepati četvrtfinala, a tada kreće rukometno ludilo," zaključio je Marić.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više