Sela, gradići i stadiončići. Konferencijska liga igra se na nevjerojatnim mjestima

Foto: Profimedia

ŽELJEZNIČAR iz Sarajeva je u prvoj utakmici 1. pretkola Konferencijske lige kod kuće odigrao 2:2 protiv Dinama iz Minska iako je do 85. minute gubio 2:0. Nošen nevjerojatnom podrškom svojih Manijaka na krcatoj Grbavici, Željo je u završnici uspio doći do izjednačenja i kupiti si šansu da u uzvratu sljedećeg tjedna izbori 2. pretkolo.

Na Grbavici je u Sarajevu bilo 13.050 gledatelja, što je bio rekord svih prvih utakmica 1. pretkola Konferencijske lige. Ni na jednom drugom stadionu nije bilo više gledatelja, što nije ni čudo budući da neki gradovi u kojima se igra Konferencijska liga imaju bitno manje stanovnika nego što je bilo ljudi na Grbavici.

Najmanje mjesto u Konferencijskoj ligi ima 648 stanovnika

Svi stanovnici Nordragote na Farskim otocima, njih 648, stanu u nekoliko redova Grbavice, i to je najmanje mjesto koje ove sezone ima predstavnika u Europi. Vikingur Gota je u prvoj utakmici gostovao u Andori kod Inter Escaladesa i izgubio 2:1 pa će sljedećeg tjedna na svojem stadionu Serpugerdi, koji ima 440 sjedećih mjesta, pokušati izboriti prolazak.

Selo s 1003 stanovnika ima dva predstavnika

Selo Montegiardino iz San Marina ima 1003 stanovnika i čak dva predstavnika u Konferencijskoj ligi. To su Cosmos i La Fiorita. Cosmos je u prvoj utakmici izgubio u Nikšiću od Sutjeske 1:0, a La Fiorita je kod kuće ispustila pobjedu protiv Zimbrua (1:1).

U 1. pretkolu je bilo još nekoliko gradića koji su imali svoje predstavnike. Malteški Balzan (4689 stanovnika) slavi veliku pobjedu istoimenoga kluba koji je u gostima pregazio Domžale 4:1. Klaksvik iz istoimenog gradića s Farskih otoka s 5024 stanovnika je kod kuće odigrao 0:0 s Ferencvarosem dok je Djukagjini, klub iz Klinea s Kosova (5542 stanovika), pobijedio Europu FC 2:1.

Pročitajte više