Senijad Ibričić: Znam kako je navijačima Hajduka, i ja sam se prevario!

Foto: hajduk.hr

SENIJAD IBRIČIĆ javio nam se iz Slovenije. Teško mu pada kriza Hajduka u kojem je proveo najljepše dane svoje karijere. Bio je miljenik Torcide, Hajdučko srce kojem su vrata kluba uvijek otvorena. Trenutno je član NK Domžale, ali tema našeg razgovora bio je Hajduk. 

"Naravno da uvijek pratim događanja na Poljudu. Teško mi je zbog Hajduka, patim zbog svakog njihova poraza, posebno kada vidim da gube od posljednje momčadi lige"

Ibričić je u Hajduku igrao u turbulentnim vremenima, dok je klubom drmala politika i nanijela mu štetu koja još nije sanirana. Tko je kriv za stanje u Hajduku, pitali smo Ibričića.

"Smatram da su problem nekvalitetni igrači. Treba biti pošten i reći da je Hajduk u posljednje vrijeme napravio puno dobrih stvari, popravili su financijsku situaciju i počeli javno i transparentno iznositi podatke koje javnost ima pravo znati. Vidi se da Hajduk u tom segmentu napreduje. No to nije dovoljno za pravi rezultat. Hajduku trebaju titule, rezultati i igrači koji to mogu ostvariti", odgovara Ibričić koji je poput većine Hajdukovih navijača proteklog ljeta vjerovao da Hajduk konačno može napraviti rezultatski iskorak.

"Ljetos su izgledali jako dobro, mislio sam da ćemo se konačno boriti za naslov. Posebno me oduševio Hajduk u europskim utakmicama. Pogriješio sam, jer sada je očito da Hajduk nema dovoljno kvalitetan kadar. Kada vodiš 2:0 kod kuće protiv posljednje momčadi u ligi i izgubiš utakmicu, jasno je da treba postaviti pitanje jesu li igrači Hajduka dovoljno kvalitetni".

U posljednjih 20 godina Hajduk nije našao trenera koji na klupi može trajati dvije pune sezone. Kako riješiti taj problem?  

"Vi znate da trenere drži rezultat. Nije dobro da se treneri mijenjaju kao na traci. Treba pronaći pravo ime i dati mu šansu. Volio bih da u Hajduk dođe pravi trener čiji se rukopis prepoznaje. Kada nema rezultata, navijači nisu zadovoljni, a trener se prvi nađe na udaru. Zaista sam mislio da će ova godina biti drugačija, sve je izgledalo super na početku sezone. Nakon poraza od Rudeša, više to ne mislim. Ne znam koje je rješenje, nisam unutra i ne znam kako klub funkcionira, ali vidim rezultate koji nisu dobri. Žao mi je navijača Hajduka", iskren je Ibričić. 

Jesu li navijači pretjerali s reakcijama nakon poraza od Rudeša?

"Ja sam navijač Hajduka i znam kako je iz godine u godinu proživljavati takvo razočaranje. Ne smatram da Hajduk treba smanjiti ambicije. Ne smije se događati da već na polusezoni toliko zaostajemo za Dinamom i drugim klubovima. Razumijem kako se danas osjeća navijač Hajduka. Bio sam na terenu Poljuda i normalno je da navijači izraze svoje nezadovoljstvo. Oni su velika podrška Hajduka i imaju pravo kritizirati klub nakon onakvog poraza od Rudeša. Navijači će uvijek biti tu, oni su najveća podrška Hajduka. Nakon dvije-tri dobre utakmice sve će to zaboraviti, tako to ide, to je dio nogometa", zaključuje Ibričić. 

Pročitajte više