Senzacija: Hoće li Fedor objesiti rukavice o klin nakon što ga je nokautirao Henderson!?

NEZAMISLIVO se dogodilo: Dan Henderson je tehnički nokautirao Fedora Emelianenka u njihovom noćašnjem dvoboju u Chicagu!

Nakon 4 minute i 12 sekundi prve runde, Amerikanac je pogodio dva snažna udarca dok je Fedor bio okrenut leđima od svog protivnika, Rus je zateturao i pao licem prema podu, a sudac, Herb Dean, je prekinuo dvoboj. Samo par sekundi ranije činilo se kako je Henderson u problemima jer je Fedor povezao nekoliko dobrih udaraca, uzdrmao američkog veterana i pokušavao posao dovršiti na parteru.

Je li sudac Dean malo prerano reagirao jer je izgledalo da bi Fedor mogao nastaviti dvoboj, ostavljamo na prosudbu stručnjacima.


Inače, dvojac je od početka borbe krenuo bez ikakvih kalkulacija u otvoreni rat. Prvi je dobro pogodio Henderson lijevom rukom što je i uzrokovalo veći hematom na Fedorovom desnom oku. Taj udarac je natjerao Emelianenka na povlačenje i malo oprezniji pristup. Nakon gotovo dvije minute klinča uz kavez, dvojac se razdvojio, a obojica su opet krenula na sve ili ništa. Na razočarenje svih Fedorovih fanova, dogodilo se sve za Henda, a ništa za Posljednjeg Imperatora.

Ovo  je treći poraz nekoć najboljeg teškaša i ukupno gledano ponajboljeg borca svijeta. Rus je već najavio da će u slučaju novog posrtaja, objesiti rukavice o klin. Hoće li se to zaista i dogoditi, vidjet ćemo u sljedećim danima.

Pročitajte više