Senzacija koja će obradovati Hrvate i Španjolce: Mađari napravili čudo i plasirali se u četvrtfinale

Foto: Guliver Image/Getty Images

RUKOMETAŠI Mađarske napravili su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva i u osmini finala pobijedili su aktualnog olimpijskog prvaka Dansku s 27:25.
 
Mađarska, koja je igrala u prvoj fazi natjecanja s Hrvatskom, već je na poluvremenu imala prednost od 13:12, a u nastavku sjajnom igrom niti u jednom trenutku nije dozvolila Dancima preokret.
 


Ungarn - Dänemark 27 - 25 (HIGHLIGHTS LAST... by videosansebastian

Mađarska će u četvrtfinalu igrati protiv Norveške, a pobjednik tog dvoboja u polufinalu će igrati ili s Hrvatskom ili Španjolskom. Naravno, pod uvjetom večeras Hrvatska pobijedi Egipat.
 
U drugom susretu igranom u Lilleu, Švedska je s 41:22 pomela Bjelorusiju i u istom će gradu u utorak od 19 sati igrati protiv Francuske za plasman među četiri najbolja.
 
U preostale dvije utakmice osmine finala Njemačka će u Parizu od 18 sati odmjeriti snage s Katarom, dok će od 20.45 sati Hrvatska u Montpelliereu tražiti prolaz u četrvtfinale preko Egipta.
 
Pobjednik dvoboja Njemačka - Katar u četvrtfinalu ide na Sloveniju (utorak, 20.45 sati), dok će Hrvatska u slučaju pobjede nad Egiptom za mjesto u polufinalu u utorak (20.45) igrati protiv Španjolske.

Pročitajte više