Senzacija Kostelića u Wengenu: Pobijedio nakon 3 sekunde zaostatka iz prve vožnje!

IVICA KOSTELIĆ je po peti put u karijeri pobijedio u Wengenu. Iako je nakon spusta imao zaostatak od 2.96!  Natko Zrnčić-Dim je također bio sjajan - osvojio je peto mjesto!

> Tijek utrke

Ivica u najvećem stilu do 21. pobjede u karijeri i 5. u "njegovom" skijalištu!

S 23. mjesta nakon spustaške prve vožnje Ivica Kostelić probio se do prvoga nakon druge slalomske na prvom ovosezonskom superkombinacijskom natjecanju Svjetskog kupa. Uvjerljivo najboljim vremenom druge, slalomske vožnje (48.75 stotinki) branitelj naslova u Svjetskom kupu nadoknadio je gotovo tri pune sekunde zaostatka za Švicarcem Beatom Feuzom, vodećim skijašem nakon spusta, koji je na kraju završio na drugom mjestu s 20 stotinki zaostatka. Bode Miller zauzeo je posljednje mjesto na postolju sa zaostatkom 45 stotinki, iako je nakon prve vožnje bio možda najveći favorit za pobjedu.

Natko sjajan peti, Širokom prvi ovosezonski bodovi

Osim sjajnog Ivicinog trijumfa, bio je ovo veliki dan za hrvatskom skijanje i zbog još dva razloga: Peto mjesto i najbolji plasman sezone u Svjetskom kupu zauzeo je Natko Zrnčić-Dim, (24. nakon prve vožnje). Natko inače ima četiri postolja u karijeri, sve u super-kombinaciji i kombinaciji, ado petog mu je danas malo falilo. Tin Široki s 39. u prvoj, probio na 29. mjesto i na kraju osvojio prva dva ovosezonska boda.

Nakon spusta nitko nije davao Ivici šanse - priča dana bio je Feuz



Odlični Švicarac Beat Feuz je nakon prve utrke pokazao kako je spreman nastaviti svoj sjajni niz iz 2011. godine, u kojoj je uzeo prve dvije pobjede u Svjetskom kupu (spust Kvitfjellu i Super G u Val Gardeni). U karijeri ovaj 25-godišnjak ima šest postolja.

Kostelić je startao 21. Mirno je odradio prvi dio staze, uz svega tri stotinke zaostatka za vodećim. Na ravnom dijelu tražio je dakako što veću brzinu, ali kasni više od planiranog, 2.49 sekunde. Na kraju, 2.96 - činilo se kako je to prevelik zaostatak za pravi rezultat. Ni Zrnčić-Dim nije bio zadovoljan svojom vožnjom: Na prvom prolazu kasnio je 21 stotinku, na drugom već 2.40 sekunde. Na kraju čak 3.07 sekunde.


Zanimljivo, uoči slalomske vožnje unutar dvije stotinke zaostatka ušli su Innerhofer, Baumann, Fill, Paris, Puchner, Franz, Reichelt, Jansrud i Berthod!

Postolje u Wengenu ne može bez Kostelića i Millera

Ipak, Kosteliću su Wengen i tamošnje prijestolje drugi dom, ali ni Bode Miller nije ništa manje udomaćen u švicarskom zimovalištu, gdje se natječe od 1990. Držao je prvo mjesto u prvoj utrci, s kojeg ga je svrgnuo Feuz sa 78 stotinki prednosti, točnije s vremenom 1:50.45. Adrien Theaux je bio treći.

Ivicina treća pobjeda i peto postolje sezone

Nakon dva slalomska slavlja, u Beaver Creeku i Flachauu, Kostelić je stigao do treće ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu, te do petog postolja. U Wengenu je ostvario svoju ukupno petu pobjedu u karijeri računajući superkombinacijske i slalomske utrke, te se deveti put uspeo na postolje. Do kraja sezone održat će se još dva superkombinacijska natjecanja, petog veljače u francuskom Chamonixu i 12. istog mjeseca u ruskom Sočiju.

Kostelić puše za vrat Hirscheru na čelu ukupnog poretka, njihov novi obračun u nedjelju

U ukupnom se poretku vodećem Austrijancu Marcelu Hirscheru, koji ne skija ništa osim tehničkih disciplina, primaknuo na 130 bodova zaostatka. Uvjerljivo je Kostelić drugi u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 595 bodova, 102 više od trećeplasiranog Teda Ligetyja, koji je u Wengenu zauzeo šesto mjesto. Skijaši nastavljaju vikend u Wengenu subotnjim spustom na Lauberhornu, dok Kostelića s Hirscherom novi slalomski okršaj očekuje u nedjelju.


Svjetski kup skijaša, superkombinacija, Wengen:

1. Kostelić (Hrv) 2:42.16
2. Feuz (Švi) +0.20
3. Miller (SAD) +0.45
4. Pinturault (Fra) +0.59
5. Zrnčić-Dim (Hrv) +0.79
6. Ligety (SAD) +0.81

...

29. Široki (Hrv) +6.90

...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Hirscher (Aut) 725 bodova
2. Kostelić (Hrv) 595
3. Ligety (SAD) 493
4. Svindal (Nor) 468
5. Feuz (Švi) 445

...
60. Zrnčić-Dim (Hrv) 50

...
121. Široki (Hrv) 2

Pročitajte više