NBA senzacija na pomolu: Prvaci i rekorderi na korak do ispadanja u finalu Zapada!

Foto: Guliver Image/Getty Images

OKLAHOMA je uvjerljivo pobijedila Golden State (118:94) i povela 3:1 u finalu Zapadne konferencije NBA. Za prolazak u veliko finale potrebna im je još samo jedna pobjeda protiv aktualnih prvaka, koji su ove sezone srušili rekord pobjeda u regularnom dijelu i bili uvjerljivi favoriti za obranu naslova.

Sada Oklahoma njih može definitivno srušiti sutra u Oaklandu.
 
Naravno, Thunder je odlična momčad, a Westbrook, Durant, Ibaka sjajni igrači, ali nitko nije očekivao da će u doigravanju ovako razbijati Warriorse koji su ove sezone nadmašili legendarne Jordanove Bullse.
 
Ali, bilo je to u regularnoj sezoni, dok su u doigravanju počeli postavljati negativne rekorde, pa su tako ovim porazom prvi put ove sezone došli do dvije uzastopne izgubljene utakmice, dok su im ti porazi prvi zaredom u playoffu s više od 20 koševa razlike nakon 1972. Na ovom susretu sve je bilo gotovo već na poluvremenu, kada su domaćini vodili 72:53, čime su uspjeli ono što su prije njih napravili samo Lakersi 1987., do sinoć jedina momčad koja je u dvije uzastopne utakmice playoffa, na poluvremenu postigla 72 ili više koševa.

Oklahomu je do velike pobjede predvodio Westbrook s triple double učinkom, 18. u karijeri i prvim u u ovom doigravanju (36 koševa, po 11 skokova i asistencija), ali u momčadi sa čak šest igrača koji su postigli dvocifreni broj koševa bilo je niz raspoloženih: Durant s 26 koševa, 11 skokova i tri "banane", zatim Robersons učinkom karijere 17 koševa i 12 skokova, pa Ibaka sa 17 koševa i 7 skokova...
 
S druge strane, kod Golden Statea na razini prilike bio je tek Klay Thompson s 26 koševa, dok je dvostruki uzastopni MVP sezone Stephen Curry ubacio tek 19 koševa uz šut 6-20. Igrao je tako loše, da su nakon utakmice novinari pitali trenera Kerra je li ozlijeđen.
 
"Ne, oporavlja se od ozljede koljena, ali nije ozlijeđen. Samo je imao očajan dan. Događa se, čak i najboljima na svijetu."
 

Pročitajte više