SENZACIJA PALA NAKON POLA GODINE S igračem više nije iskoristila kiks Barcelone

Foto: EPA

GETAFE - VALENCIA 1:0 u 14. kolu La Lige. Gosti, koji su 2017/18 u velikom stilu vratili u borbu za španjolski vrh, doživjeli su prvi poraz sezone, iako su od 25. minute imali igrača više. 

Tada je veznjak domaćina Mauro Arambarri dobio drugi žuti karton. Ali, u 66. minuti Markel Bergara postiže jedini gol na utakmici za pobjedu Getafea i prvi poraz Valencije još od 21. svibnja i zadnjeg kola prošle sezone, kada ju je na Mestalli savladao Villareal. 

Getafeu je tako uspjelo ono što ove sezone nije Barceloni, Realu i Atleticu, jer Valencia je sa svima njima igrala neriješeno.
 
Zanimljivo, Valenciji je do danas zadnji poraz donijela momčad koju je vodio Marcelino Garcia Toral. Upravo će pod tim trenerom ove sezone Valencija doživjeti preporod. 
Do prošlog kola i remija s Barcelonom, pobijedila je osam utakmica zaredom, što joj nikada do sada nije uspjelo. 
 
Sezonu u kojoj je ispred Reala, Atletica i Seville, dok je bolja od nje samo Barcelona, Valencia je imala priliku poboljšati pobjedom kod Getafea. 
 
Jer Barcelona je jučer igrala tek 2:2 na domaćem terenu sa Celtom, nakon čega je Real također propustio pobijediti kod Athletica (0:0), pa je slavljem u madridskom predgrađu Valencia mogla doći na samo dva boda od vodeće Barcelone.
 
Ali, Barca može biti sretna rezultatima konkurenata nakon njenog kiksa u ovom kolu. Real je također remizirao, Valencia izgubila, a jedino je pobijedio Atletico, koji je sada šest bodova iza lidera. 
 
Ipak, ovo je i dalje ogroman napredak za najugodnije iznenađenje ne samo španjolskog prvenstva, nego i europskog klupskog nogometa ove sezone. S obzirom na to da je Valencia protekle dvije sezone završila na 12. mjestu La Lige, bodovno bliže zoni ispadanja, nego mjestima koje jamče Europu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više