MASTERS PARIZ

Senzacija u Parizu: Rus izgubio prvi meč prije finala još od Wimbledona

Foto: EPA

LOŠ dan imali su ruski tenisači na ATP turniru Masters 1000 serije u Parizu, gdje je prvo Nijemac Jan-Lennard Struff (ATP - 36.) svladao branitelja naslova Karena Hačanova (ATP - 8.) sa 7:6 (5), 3:6, 7:5, a potom je domaći predstavnik Jeremy Chardy (ATP - 65.) nadigrao Danila Medvjedeva (ATP - 4.) s 4:6, 6:2, 6:4 i stavio točku na njegov niz od šest uzastopnih finala.

Još od poraza u 3. kolu Wimbledona od Davida Goffina Medvjedev nije znao za poraz prije finala. U tom nizu je osvojio tri naslova (Cincinnati, St. Peterburg, Šangaj) i triput je bivao poražen u meču za trofej (Washington, Montreal, US Open).

Nakon trijumfa u Šangaju 23-godišnji Rus je odlučio uzeti dvotjedni predah, što je u pariškoj AccorHotels Areni iskoristio Jeremy Chardy i uz glasnu podršku s tribina nadoknadio set zaostatka u svojoj prvoj pobjedi nad Top 10 igračem u ovoj godini te ukupno 12. u karijeri (12:62).

U srijedu će meč 2. kola u pojedinačnoj konkurenciji igrati najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, a suparnik mu je Švicarac Stan Wawrinka. Bit će to njihov 15. međusobni dvoboj u kojem će Marin pokušati zaustaviti niz od osam uzastopnih pobjeda 34-godišnjeg Švicarca. Taj je dvoboj na rasporedu oko 16 sati.    

Pročitajte više