Senzacionalan povratak Zidanea? Nikoga nije vodio od 2021., a povezuje se s velikanom

Foto: EPA

OTKAKO je Zinedine Zidane drugi put napustio klupu Real Madrida, a bilo je to krajem svibnja 2021. godine, nije prihvatio nijedan angažman. Povezivalo ga se s nizom klubova, ali i s izborničkim pozicijama na klupi SAD-a, Brazila, Alžira..., no sve je to Zidane odbio nadajući se šansi da će preuzeti Francusku. Te šanse još uvijek nema, aktualni izbornik Didier Deschamps ima ugovor do 2025., a Zidane i dalje čeka.

Budući da je dosad vrlo uspješno radio svoj jedini trenerski posao u najjačim europskim ligama, Zidanea se često ističe u kontekstu klubova koji mijenjaju stratege. Piše se sad o tome da bi upravo on mogao biti nasljednik Jürgena Kloppa na Liverpoolovoj klupi.

Velika praznina nakon Kloppa

Proslavljeni Nijemac najavio je odlazak iz Liverpoola nakon devet uspješnih godina u kojima je klub doveo i do titule u Premier ligi i do naslova u Ligi prvaka. Njegovim odlaskom na kraju sezone nastat će velika praznina, a Zidane je dokazano ime koje bi trebalo zadovoljiti navijače kluba i garantirati uspjehe.

On je u dva mandata na Realovoj klupi, od 2016. do 2018. i od 2019. do 2021., klubu sa Santiaga Bernabeua donio 11 trofeja, među kojima i dva za osvajača španjolskog prvenstva i tri vezana u Ligi prvaka.

Kao najizgledniji nasljednik Kloppa ističe se Xabi Alonso, koji radi sjajan posao u Bayeru. Roberta De Zerbija, Pepa Lijndersa, Stevena Gerrarda i Juliana Nagelsmanna također se dovodi u vezu s Liverpoolovom klupom, ali sad i Zidanea, kako je javio L'Equipeov novinar Nabil Djellit.

Pročitajte više