Rukomet

Senzacionalan transfer hrvatskog vratara. Potpisao je za rukometnog velikana

Foto: Twitter (Lomza Vive Kielce)

HRVATSKI rukometni vratar Sandro Meštrić (25) potpisao je ugovor s bivšim prvakom Europe, poljskim Kielceom. Iznenađujući transfer napravio je zahvaljujući impresivnom prvom dijelu sezone u slovenskom prvoligašu Riko Ribnici, a poljskoj ekipi pridružit će se početkom sezone 2023./24., odnosno za otprilike godinu i pol.

"Jako sam sretan što sam igrač Kielcea. Ovo je jedan od najboljih klubova na svijetu, ima sjajnog trenera i sjajne igrače. Gledam na ovo kao veliku priliku da dodatno napredujem, a nadam se da ću pomoći klubu u ostvarenju svih zadanih ciljeva", rekao je za klupsku stranicu.

Prošle godine bio u Varaždinu

Meštrić je još prije godinu dana branio u Varaždinu, a sada je potpisao za velikana čiji je prvi vratar Nijemac Andreas Wolff. Brojni hrvatski rukometaši ostavili su svoj trag u Kielceu, uključujući i tri vratara - Venija Loserta, Marina Šegu i Filipa Ivića. Jedini Hrvat koji je sada ondje je Igor Karačić, dok je i Halil Jaganjac potpisao ugovor s Kielceom, ali će biti na posudbi u RN Lowenu.

Ovaj potpis sigurno će približiti Meštrića i hrvatskoj reprezentaciji, za koju još uvijek nije nastupio. Hrvatskoj bi odlično došao jedan mladi vratar koji bi tu poziciju mogao držati u godinama koje dolaze. Nastavi li Meštrić braniti u izvrsnoj formi, on bi mogao biti taj.

Pročitajte više