Senzacionalan transfer Neymara? Spreman je odreći se bogatstva i vratiti se u Europu

Foto: EPA

NEYMAR je prije sedam godina napustio Barcelonu u transferu koji je i danas rekordno visok, a prema španjolskim medijima, čini se da bi ponovno mogao na Camp Nou. Nakon što ga je Barca 2017. prodala Paris Saint-Germainu za 222 milijuna eura, Neymar je prošle godine za 90 milijuna eura prešao u Al Hilal iz Saudijske Arabije, u kojem igra za plaću od 150-160 milijuna eura po sezoni. Trenutačno se oporavlja od puknuća prednjih križnih ligamenata lijevog koljena.

Za Al Hilal je odigrao tek pet utakmica, postigao jedan i asistirao za tri gola prije nego što se ozlijedio na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo 2026., koju je Brazil igrao kod Urugvaja u listopadu prošle godine. Nakon što je otkriveno da neće moći nastupati do kraja sezone, Al Hilal je reagirao tako da ga je uklonio s popisa registriranih igrača kako bi napravio mjesta za još jednog stranca u svom rosteru. Ipak, klub očekuje njegov povratak.

S Barcom je dvaput osvojio La Ligu i jednom Ligu prvaka

Španjolski mediji sad pišu da je 32-godišnji brazilski napadač u kontaktu s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom i da su ti kontakti rezultirali njegovom željom za povratkom. Igrajući za Barcu, Neymar je osvojio osam trofeja, među kojima i onaj za najbolju momčad u Ligi prvaka te dva za najbolju u španjolskom prvenstvu. Ukupno je za Barcelonu odigrao 186 utakmica uz učinak od 105 golova i 76 asistencija.

Neymarov mogući povratak u Barcu, navode Španjolci, realnije je očekivati u ljeto 2025., kad mu istekne ugovor, nego sad. Razlog su financijski problemi u katalonskom klubu, koji želi i vidjeti koliko je Neymar uopće fizički spreman za napore u La Ligi i Ligi prvaka. Također, treba vidjeti i za koju bi plaću Neymar bio spreman igrati u svom mogućem drugom mandatu u Barci.

Pročitajte više