MIKICE, ZA NAS SI POBJEDNICA Hrabra Lučić-Baroni ostala bez finala, nije imala šanse protiv Serene

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVJEROJATNA Mirjana Lučić-Baroni (34) poražena je u polufinalu Australian Opena. Hrabra Makaranka nikome nije prilagođavala svoju igru pa ni Sereni Williams (35). Od prvog gema krenula je napadački, kako je igrala cijeli turnir. Već u drugom gemu došla je do 30:30 na servis Amerikanke, no to je bilo sve što je hrvatska heroina uspjela napraviti protiv najbolje tenisačice u povijesti. Bajka je završila, neumoljiva Serena Williams slavila je 6:2, 6:1 i u subotnjem finalu će protiv starije sestre Venus hvatati svoj 23. Grand slam u karijeri. Meč dviju tenisačica trajao je 50 minuta. 


Mikica se strašno fizički i psihički potrošila u meču protiv Karoline Pliškove, vidjelo se to u svakom njezinu udarcu. Nedostajalo je preciznosti, još više je nedostajalo snage, a bilo je očito i to da je  previjena noga ne služi dovoljno.


Osim svega toga, briljantna Serena Williams maksimalno ozbiljno shvatila je Hrvaticu i nije trepnula tijekom 52 minute meča. Imala je više “winnera” od Mikice, puno manje pogrešaka i, zapravo, rutinski je ušla u finale.

 

 

Nakon 1:1 u prvom setu, oduzela je sljedeća dva servisa Mirjani Lučić-Baroni, a nakon što je povela 1:0 u drugom, Mirjana je izgubila šest gemova zaredom da ni u jednom nije imala ni gem loptu.

Kad u ponedjeljak izađe nova rang lista, Mirjana Lučić-Baroni sigurno će ući u najboljih 40 igračica svijeta, a ulaskom u polufinale zaradila je čak 700.000 dolara.

Pročitajte više