SKIJANJE

Senzacionalna pobjeda Francuskinje, Brignone osvojila mali Kristalni globus

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKINJA Romane Miradoli priredila je iznenađenje u subotu pobijedivši u super G-ju koji su skijašice vozile u Lenzerheideu za Svjetski kup, a Talijanka Federica Brignone je osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini. To je prva pobjeda u Svjetskom kupu za Miradoli.

Ona je bila najbrža s vremenom 1:19.87, druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin s 38 stotinki zaostatka (1:20.25), a treća Švicarka Lara Gut Behrami s 88 stotinki sporijim vremenom (1:20.75).

Brignone i prije svog starta osvojila mali Globus

Talijanka Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego što je startala zahvaljujući pogrešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni. Prije početka utrke Brignone je u poretku skijašica za super-G imala 103 boda prednosti nad Curtoni, jedinom koja ju je mogla ugroziti dvije utrke prije kraja sezone. 

Nakon utrke koju je Brignone završila na devetom mjestu, ostala je vodeća s nedostižnih 506 bodova. Curtoni je u poretku super-G-ja druga s 374 boda, a treća je još jedna Talijanka, Sofia Goggia s 332 boda. Za 31-godišnju Brignone, koja je 2020. osvojila veliki Kristalni globus, to je prvi mali Kristalni globus u super-G-ju. Posljednji super-G sezone skijašice voze za dva tjedna na završnici.

U ukupnom poretku Svjetskoga kupa skijašica Shiffrin je prva s 1106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga s 1039 bodova, a treća je Brignone s 851 bodom.

Pročitajte više