SKIJANJE

Senzacionalni pobjednik u Adelbodenu, svi Hrvati osvojili bodove

Foto: EPA

ČETIRI hrvatska skijaša ušla su u drugu vožnju slaloma u švicarskom Adelbodenu i sva četvorica su je završila te osvojila bodove. Najbolji među njima bio je Filip Zubčić, a Samuel Kolega i Istok Rodeš osvojili su prve bodove u sezoni.

Zubčić je završio na 15. mjestu sa sekundom i tri stotinke zaostatka za Strolzom. Samuel Kolega je 21. (+1.73), Matej Vidović 24. (+1.92), a Istok Rodeš 25. (+2.00) od 26 skijaša koji su završili utrku.

Rodešova prva utrka sezone

To znači da je Zubčić osvojio 16, Kolega 10, Vidović sedam, a Rodeš šest bodova u Svjetskom kupu.

Rodešu je ovo bila prva utrka sezone nakon operacije lakta ozlijeđenog još na ljeto, a nakon prve vožnje bio je najbolji od hrvatskih predstavnika, na 16. mjestu. U drugoj je ipak znatno pokvario plasman i ostao pretposljednji od svih koji su završili utrku.

Prva pobjeda Austrijanca Strolza

Senzacionalno je pobijedio Austrijanac Johannes Strolz, koji je nakon prve vožnje bio sedmi, a nikad prije u karijeri nije došao do pobjedničkog postolja. Njegov sunarodnjak Feller je drugi, a još jedan Austrijanac Gstrein, koji je imao identično vodeće vrijeme prve vožnje kao Feller, nije uspio završiti utrku.

Zubčić šesti u poretku slalomaša

U poretku slalomaša nakon tri utrke i dalje vode Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag i Šveđanin Kristoffer Jakobsen sa 140 bodova ispred Francuza Clementa Noela (100), iako ni jedan od njih danas nije završio ni prvu vožnju. Strolz se ovom pobjedom izjednačio s Noelom, a Zubčić je šesti s 91 bodom. Matej Vidović 30. je u poretku slalomaša s 24 boda.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Zubčić je 11. s 214 bodova, a vodi Švicarac Marco Odermatt s 845.

Pročitajte više