Razočarani Šerić: Pogodilo me što nisam igrao u derbiju, došao sam igrati, a ne gledati utakmice!

ZIMSKO pojačanje Hajduka, Anthony Šerić, nije bio u prvom planu Ante Miše u ogledu s Dinamom. Zbog toga mu nije drago, vjeruje i nada se da će mu trener pružiti priliku već u sljedećem ogledu s Interom iz Zaprešića.

"Očekujem da ću igrati u nedjelju protiv Intera, sportski je nadati se i vjerovati da sam zaslužio mjesto u startnoj postavi. Jasno je da ću poštivati svaku odluku trenera, iako sam vjerovao da ću zaigrati u derbiju. Dosta me pogodilo neigranje, ali bitno je da je Hajduk pobijedio jer bodovi iz toga susreta vinuli su nas na prvo mjesto i dali nam dodatni psihološki poticaj", rekao je Šerić za Sportske Novosti.

Šerić je komentirao i samu izvedbu na terenu. Smatra da kvaliteta utakmice nije toliko bitna koliko konačni rezultat.

"Svi se žale na kvalitetu utakmice, ali u konačnici se samo rezultat pamti. Recite mi bi li neki igrač Hajduka ili Dinama prije derbija odbio potpisati pobjedu od 2:0? Svaka je utakmica Hajduka i Dinama opterećena velikim bodovnim ulogom, a na kraju se sve zaboravlja osim rezultata. Hajduk je zasluženo pobijedio i to je ono što ostaje kao činjenica za nastavak prvenstva", nastavio je Šerić.

Bivši hrvatski reprezentativac vratio se u Hajduk iz turskog Bešiktaša, a ovdje će vjerojatno i okončati svoju profesionalnu karijeru.

"Jasno je da bih u sljedeće tri godine volio s Hajdukom ostaviti trag u Europi. Za razliku od moga prvog boravka na Poljudu, danas se osjeti da je Hajduk mnogo kvalitetnije organiziran klub koji ima svoje jasne ciljeve. Koliko je momčad jaka, vidi se i po tome da svaki igrač mora izboriti mjesto u momčadi isključivo radom na treningu, jer konkurencija je snažna i uvijek dobro došla. Vratio sam se na Poljud da bih igrao, a ne gledao utakmice, jer vjerujem u sebe. Isto tako vjerujem u Hajduk koji je u derbiju pokazao da je spreman sezonu završiti na prvom mjestu", zaključio je Šerić.

M.Š.
Foto: Mario Todorić (Cropix)

Pročitajte više