Šeriću poziv za Austriju

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar najavio je kako će za prijateljski susret protiv Austrije (igra se u Beču 2. ožujka) pozvati Anthonya Šerića, kojeg već dulje vrijeme nema na reprezentativnom popisu, a kada je i bio pozivan nije se naigrao.

Naime, Šerić je prvi put bio pozvan još davne 1998. godine kada je zaigrao zbog svađe Ćire i Prosinečkog.

Od tada je bio nekoliko puta pozivan, no nikada nije dobio priliku. Zbog toga je bivšeg izbornika Barića prozvao seljakom, pa mu je ovaj zatvorio vrata reprezentacije dok je on izbornik.

Osim 1998. godine, Šerić je na SP-u bio i 2002. godine, no ni tamo nije igrao. Ukupno je skupio 11 nastupa za Vatrene, a zadnji put zaigrao je u Southamptonu 20. kolovoza 2003. protiv Engleske.

Povratak Šerića u reprezentaciju sada je ponovo aktualiziran, a Cico će ga iskušati na mjestu Marka Babića.

“Nekoliko puta me zvao izbornikov pomoćnik Ivković i kazao mi da me prate. Mogu samo reći da mi godi ta pažnja, volio bih se priključiti generaciji s EP-a mladih 2000. koja se ustalila među seniorima.” - izjavio je Šerić za Jutarnji list.

Šerić je u ljeto 2004. godine prešao u talijanski Lazio, gdje je dosad skupio 12 nastupa u Serie A, šest u Kupu UEFA-e, te dva u talijanskom Kupu.

Pročitajte više