Sesar nakon poraza od Francuske: Imali smo svoje trenutke, ali nismo ih iskoristili

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija izgubila je 73:61 na gostovanju u Francuskoj na startu kvalifikacija za Eurobasket, koji se iduće godine održava u Latviji, Poljskoj, Finskoj i Cipru. Francuzi su opravdali ulogu favorita, dok su se izabranici Josipa Sesara više-manje cijelo vrijeme držali na pristojnom zaostatku, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti ipak kvalitetniju momčad.

Hrvatskoj u ovom kvalifikacijskom ciklusu slijedi još ogled s Ciprom u ponedjeljak u Rijeci. Ciprani su u prvom kolu s uvjerljivih 99:66 izgubili od Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, tri momčadi iz svake skupine idu na Eurobasket, no Cipar je kao domaćin već izborio plasman, ali zbog neobičnog sustava mora igrati kvalifikacije. Hrvatska stoga za mjesto na završnom turniru mora biti bolja ili od Francuske ili od Bosne i Hercegovine.

Sesar: Imali smo momente koje nismo iskoristili na pravi način

"Teška, fizički zahtjevna utakmica. Znali smo da će biti agresivni. Potjerali su nas na deset metara od koša i nismo dobili dubinu tijekom cijelog susreta. Imali smo neke momente koje nismo iskoristili na način na koji smo trebali. U drugoj četvrtini kad su nam otišli na deset razlike imali smo šuteve za tri poena koje nismo pogodili", rekao je hrvatski izbornik pa nastavio:

"Na kraju opet, mislim da je bilo 66:59, imali smo četiri napada koje nismo iskoristili na pravi način. Međutim, treba dati priznanje i zasluge francuskim igračima koji su nas natjerali na neke teške šuteve."

"Ne mogu biti zadovoljan porazom, ali nismo se predavali"

"Ne mogu nikada biti zadovoljan porazom, ali bitno je što se nismo predavali do kraja utakmice. Cijelo vrijeme smo pokušavali nešto i na kraju smo spustili. Na kraju sam malo razočaran tom velikom razlikom, tih 12 poena. Što je, tu je. Okrećemo se utakmici protiv Cipra. Gledamo dalje", poručio je Sesar pa zaključio:

"Oni su cijelo vrijeme agresivno igrali po cijelom terenu. Isključili su nam brzi protok lopte. Kada bi netko kasnio oni bi to preuzeli. Sve polazi od toga da nismo imali pravu dubinu. Pokušavali smo nešto s Hezonjom riješiti. On je dva-tri puta to riješio. Međutim, protiv ovakve momčadi s puno driblinga je teško igrati. Znali smo to i pripremali se. Oni su nama 12 poena zabili iz kontre. Na ovoj su utakmici imali 27 slobodnih bacanja, što je velika razlika. Trebamo jednostavno dograđivati naš sustav."

Pročitajte više