Šest ključnih U-20 igrača: Delač, Ademi, Pamić, Ozobić, Kelić i Andrijašević

HRVATSKA U-20 reprezentacija izborila je na prošlom Euru nastup na Svjetskom prvenstvu. Turnir se igra u Kolumbiji u šestom i sedmom mjesecu, a skupine još nisu izvučene. Izbornik Ivan Grnja za Fifu je iznio svoja očekivanja od SP-a.

"U Kolumbiju idemo pobijediti. Disciplinirana smo momčad, predana, motivirana i ponosna. Svi koji igraju u reprezentaciji poštuju te vrijednosti. Cilj je proći osminu finala što smo napravili na prošlom turniru", rekao je Grnja.

Grnja se oslanja na šest igrača.

"Matej Delač, Arijan Ademi, Zvonko Pamić, Filip Ozobić, Renato Kelić i Franko Andrijašević su moji ključni igrači. Imaju snagu, talent i želju da svakim danom budu bolji."

Ovo je Hrvatskoj prvo SP nakon onoga u Nigeriji 1999. godine.

"Plasman na U-20 Svjetsko prvenstvo je veliki uspjeh za našu malu zemlju. To će jako podići reputaciju hrvatskog nogometa. Ponosan sam što smo to uspjeli nakon 12 godina. Kolumbija 2011. će biti nezaboravna za moje igrače. Svi igrači će na turniru napraviti korak naprijed."

Grnja kaže da se stožer već uvelike priprema za SP i da su u planu prijateljske utakmice. Izdvojio je i favorite za osvajane:

"Mislim da su to Francuska i Španjolska iz Europe. Tu su još Brazil i Argentina. I Kolumbija može puno napraviti posebno jer igra kod kuće."

Pročitajte više