ČETIRI SATA DO UTAKMICE Hrvatska - Francuska, za polufinale Eura! Arena se sprema za veliki revanš

Foto: Getty Images/Guliver Image
 
HRVATSKA rukometna reprezentacija večeras u zagrebačkoj Areni igra protiv Francuza za prolazak u polufinale Europskog prvenstva. Ulaznice za večerašnji susret su već odavno rasprodane, a na crnom tržištu dosežu cijene do vrtoglavih osam tisuća kuna.
 
>>> Razvoj događaja pred utakmicu pratite na Indexu
 
IDETE NA UTAKMICU? Šaljite nam videa i svoje navijačke fotke na desk@index.hr i Facebook stranicu Index Sport.
 
No oni sretnici koji su ulaznice uspjeli kupiti na vrijeme večeras će uživati u majstorijama najboljih rukometaša svijeta. Na jednoj strani bit će Luka Cindrić, po mnogima najbolji rukometaš svijeta u 2017. godini, a na drugoj strani stajat će legendarni Nikola Karabatić, koji je uvijek posebno motiviran kada igra protiv Francuske. 

Hrvatska je posljednju utakmicu protiv Francuza na domaćem terenu igrala 2009. godine u finalu Svjetskog prvenstva. Francuzi su tad u Areni slavili s 24:19 i uzeli Hrvatima zlato pred 15 tisuća domaćih navijača. 
 
KAKO DO POLUFINALA? 
 
Hrvatska će se plasirati među četiri najbolje reprezentacije Europskog prvenstva ako u posljednjem kolu u srijedu u Areni pobijedi Francusku ili odigra neriješeno. U jednom slučaju bio bi dovoljan remi ili bilo kakva pobjeda, a u drugom pobjeda od najmanje dva ili tri gola razlike.
 
Hrvatska mora pobijediti s najmanje dva razlike ako u toj pobjedi zabije najmanje 22 gola, a s tri razlike ako zabije manje od 22 gola. Tada bi imala, ako Švedska pobijedi Norvešku, isti broj bodova kao Švedska, ali i bolju gol-razliku od nje u trokutu s Francuzima.
 
Ako u posljednjem kolu Norveška pobijedi Švedsku, onda će Hrvatskoj kasnije trebati neriješeno ili bilo kakva pobjeda protiv svjetskih prvaka. Ako Norveška i Švedska odigraju neriješeno, Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda.

U dosadašnje 24 međusobne utakmice hrvatski rukometaši slavili su samo u njih osam.

14:00 Hrvatska je odradila posljednji trening pred ključnu utakmicu Eura.


13:10 Najbolji francuski rukometaš Nikola Karabatić najavio je dovoboj s Hrvatima te izabranicima Line Červara predao ulogu favorita. >Nikola Karabatić: Hrvatska je veliki favorit protiv Francuske






12:30 Luka Stepančić o Francuzima  >Stepančić: Francuze ne zanima protiv koga igraju, oni uvijek idu na glavu

11.40 Blaženko Lacković, svjetski i olimpijski prvak, za Index najavljuje rukometni klasik Hrvatske i Francuske. >ON ZNA Jedno pravilo protiv Francuske se nikada ne mijenja

 

 
11:20 Hrvatska godinama veliki rival s Francuzima, njihov dvoboj se uvijek prati s posebnom pažnjom, kao i veliki nogometni derbi između Reala i Barcelone. No, Hrvatska u najvažnijim utakmicama redovno je gubila protiv moćnih Francuza. >TADA JE STVOREN KOMPLEKS Turnir na kojem je počela dominacija Karbatićeve Francuske nad Hrvatskom

10:30 Hrvatska je posljednju utakmicu protiv Francuza na domaćem terenu igrala 2009. godine u finalu Svjetskog prvenstva. Francuzi su tad u Areni slavili s 24:19 i uzeli Hrvatima zlato pred 15 tisuća domaćih navijača.




10:20 Hrvatski rukometni savez oglasio se na Instagramu uz poruku: "Tražimo prolaz u polufinale protiv Francuske, od 20:30 glasno navijamo"






10:00 Francuska  je sprema za veliki dvoboj protiv Hrvatske u zagrebačkoj Areni, a utakmicu je najavio mlađi brat Karabatić, Luka >Luka Karabatić: Danas, kaos! Svi su protiv nas u Hrvatskoj

09:30 Trener vratara Vlado Šola i desni vanjski reprezentacije Luka Stepančić najavili su večerašnji rukometni klasik na konferenciji za medije.





09:00  Izaberite vašu idealnu momčad protiv Francuza >KAKO IH NAPASTI? Izaberi udarnu sedmorku protiv Francuske

08:00 Susret je za Index najavio čovjek koji na terenu nikada nije izgubio utakmicu od Francuza, Nikša Kaleb. >Nikša Kaleb: Protiv Francuske moraju igrati muškarci.

[] #CROFRA Tweets

Pročitajte više