Sestra je sve dogovorila. Najplaćeniji trener svijeta produljio ugovor za povijest

Foto: Epa

DIEGO SIMEONE je na klupi Atletica punih 12 godina, a kako Marca piše, tamo će ostati još tri i pol godine i postat će najdugovječniji trener u povijesti slavnog madridskog kluba. Čitav posao je, Marca piše, dogovorila Natalia Simeone, sestra i agentica legendarnog Chola. Koncem listopada su počeli pregovori, a nakon dva sastanka, obje strane su se dogovorile oko uvjeta i Cholo će ostati na klupi Atletica do 2027. 

Izvršni direktor Atletica Miguel Angel Gil Marin obožava Simeonea i ponudio mu je novi trogodišnji ugovor, no Argentinac je najprije bio za opciju od dvije godine držeći se filozofije ''kako ga energija pokreće iz dana u dan''. Na kraju je ipak pristao. Pitanje novca niti u jednom trenutku nije bilo predmet spora.

Obitelj Simeone je svjesna da financijska moć Atletica danas nije tako jaka kao prije i Cholo je izašao u susret klubu, tako da se nagađa da će po novom ugovoru Simeone zarađivati znatno manje od aktualnih 16 milijuna eura po sezoni, što ga čini najbolje plaćenim trenerom svijeta. 

Pod Cholom Atletico je osvojio dva španjolska prvenstva, Kup kralja i španjolski Superkup. Atletico je u tom periodu dva puta osvojio Europsku ligu, dvaput UEFA-in Superkup, a igrao je i dva finala Lige prvaka (i oba puta izgubio od Reala).

Pročitajte više