Lucija Zaninović prvom pobjedom u Riju izborila četvrtfinale OI

Foto: Getty Images/Guliver Image, Hina

LUCIJA ZANINOVIĆ, brončana s Olimpijskih igara u Londonu, otvorila je turnir u Rio de Janeiru pobjedom za četvrtfinale OI.
 
Lucija je otvorila nastup u Riju u osmini finala kategorije do 49 kilograma protiv 18-godišnje Kazahstanke Ainur Yesbergenove.

Srebrna s azijskih kvalifikacija je povela 3-0 nakon udarca nogom u glavu. Lucija je potom nanizala šest poena, da bi Jesbergenova u završnici runde novim udarcem izjednačila na 6-6. Ipak, u nastavku je presudila kvaliteta i iskustvo trostruke europske prvakinje i brončane sa svjetskog prvenstava u Puebli 2013. Na koncu druge runde 29-godišnja Splićanka je vodila 12-6, a dominaciju je nastavila i u trećoj rundi za konačnih 18-7.

"Najvažnije je da sam turnir otvorila pobjedom, zadovoljni smo i trener i ja. Dan je dug, nadam se da će biti uspješan kao u Londonu", rekla je Lucija nakon pobjede.

Za polufinale će se boriti protiv Francuskinje Yasmine Aziez od 21:30.

Lucija je prije četiri godine u Londonu osvojila olimpijsku broncu, tri puta je osvajala europsko zlato (2010., 2012., 2014.), prije tri godine svjetsku broncu, a ove europsku broncu. 

Hrvatska na OI u Rio de Janeiru ima još dvoje taekwondaša. U kategoriji do 55 kg nastupa Lucijna sestra Ana, a u kategoriji do 70 kg nastupit će Filip Grgić Ana i Filip kreću u akciju 18. kolovoza.

Pročitajte više