Sevilla nosi dresove na koje se svi žale i koji čekaju Dinamo. Ovako stoje Rakitiću

Foto: EPA

DINAMO će od sljedeće godine imati novog proizvođača dresova i ostale opreme. To će biti britanski Castore. Ta tvrtka dresovima opskrbljuje Newcastle i Aston Villu, koji imaju velikih problema s njezinim proizvodima.

Igrači Ville su se požalili treneru i upravi kluba. Objasnili su im da im je nelagodno igrati u dresovima koji se nakon desetak minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju im kretnje. "Nogometaši nastupaju u vlažnim dresovima, to je veliki problem i potrebno ga je riješiti. Ne možete tako igrati cijelu sezonu. Igrači nakon 10 minuta izgledaju kao da su skočili u bazen", rekao je neimenovani izvor blizak Villi za Telegraph Sport prije nekoliko dana. 

Englezi pišu da Aston Villa i Newcastle raskidaju ugovore s Castoreom jer su ogorčeni dresovima

Villin kapetan John McGinn bio je frustriran dresovima, što je stiglo do uprave kluba. Villa sada od Castorea traži da u što kraćem roku riješi probleme. Zahtijeva da se proizvede dovoljno kvalitetnih dresova barem za prvu momčad. Jučer su, pak, engleski mediji javili da će Villa zbog navedenih problema raskinuti ugovor s Castoreom. 

Newcastle je, prema pisanju Engleza, jednako ogorčen raskinuo ugovor s Castoreom, proizvođačem opreme čije dresovi nose od 2021. godine. Klub u vlasništvu saudijske obitelji teške nekoliko milijardi dolara od iduće sezone nosit će dresove i opremu njemačkog Adidasa. Navijači ovih, ali i ostalih engleskih klubova ismijavaju ove dresove. Uspoređuju ih s "mokrim kondomima".

Evo kako su Sevilli stajali u derbiju

Castore oprema i tenisača Andyja Murraya, Bayer Leverkusen i Sevillu. Kako su sada zbog svega navedenog Castoreovi dresovi posebno zanimljivi i navijačima Dinama, ali i hrvatskoj publici općenito, u ovom tekstu donosimo fotografije kako su u derbiju protiv Barcelone u njima izgledali Rakitić, Ramos i suigrači. 

Dinamo odustao od Adidasa

Dinamo od 2017. koristi Adidasovu opremu, ali njemačkom gigantu hrvatski prvak nije bio važan. Dinamo tako nije imao puno izbora niti ga se puno pitalo oko dizajna dresova. Dobio bi nekoliko prijedloga i morao odabrati dres, dok bi u suradnji s Castoreom priča trebala biti puno drukčija. Dinamo bi trebao biti puno slobodniji kad je dizajn dresova i ostale opreme u pitanju, a i ponuda samih artikala koje će proizvoditi Castore trebala bi biti puno šira nego što je bila ona Adidasova. 

Pročitajte više