Sevilla otpustila trenera koji se bori s rakom prostate, Luis Enrique mogući nasljednik

Foto: Getty Images / Guliver Image

Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla u petak je donio iznenađujuću odluku i otpustio trenera Eduarda Berizza točno tjedan dana nakon što se ovaj argentinski stručnjak vratio na klupu nakon što se podvrgnuo uspješnoj operaciji odstranjenja raka prostate.
 
"Nogometni klub Sevilla želi izraziti zahvalnost Berizzu zbog njegova profesionalizma, rada kojega je ostvario i odnosa prema svima u klubu od njegova dolaska", objavio je klub.
 
Berizzo je početkom studenoga saznao kako boluje od raka prostate koji mu je otkriven u ranoj fazi. Vrlo brzo je operiran i nakon što se oporavio ekspresno se vratio na klupu. No, momčad nije ostvarila niti jednu pobjedu u posljednje četiri utakmice, a nakon 1-3 poraza na gostovanju od  Real Sociedada u srijedu vodstvo kluba odlučilo se na trenersku smjenu.
 
Berizzo je u Sevillu stigao početkom ove sezone iz Celte.
 
Pojedini španjolski mediji tvrde kako je Luis Enrique prvi favorit za preuzimanje andaluzijskog kluba. Ako Barcelonin bivši trener ne prihvati Sevillinu ponudu, Juande Ramos i Javi Garcia spominju se kao alternative. 
 
Sevilla se trenutačno nalazi na petom mjestu Primere s 29 bodova, 13 manje uz utakmicu više od vodeće Barcelone.
 
 

 

Pročitajte više