NBA

Shaqov sin dobio najtraženiji dres u SAD-u: Samo sam ga pitao

Screenshot: Twitter

PARIŠKI Metropolitans 92 u Ameriku su stigli kako bi se tamošnjoj publici u ekshibicijskim utakmicama predstavio Victor Wembanyama, izvjesni prvi izbor drafta iduće godine i vjerojatni budući NBA superstar. Ali osim njega, Amerikanci su na utakmicama protiv G League Ignitea otkrili još jednu zvijezdu.

Steeve Ho You Fat postao je viralni hit zbog svog prezimena. Kad su vidjeli igrača na čijim leđima piše Ho You Fat, tisuće američkih fanova poželjeli su taj dres jer se prezime slobodno prevodi kao neumjesni komentar na račun fizičkog izgleda promiskuitetne djevojke.

"Elitna" razmjena dresova

Uz gomilu šala, njegov je dres učas potaknuo ogromnu potražnju, a kako se ne može kupiti u Americi, onaj koji je nosio na utakmicama protiv Ignitea dobio je posebnu vrijednost, a završio je u vlasništvu Shareefa O'Neala, sina jedne od najvećih NBA legendi Shaqa.

"Samo sam ga pitao", rekao je mlađi O'Neal, koji igra za Ignite, na pitanje kako je dobio dres, za koji je i sam Ho You Fat rekao da je od dolaska u SAD dobio barem 10.000 zahtjeva. "Dobio sam dres koji su svi tražili i zadržat ću ga", dodao je Shareef, koji je Ho You Fatu u zamjenu dao dres sa svojim slavnim prezimenom. Bleacher Report nazvao je to "elitnom razmjenom dresova".

Shareef O'Neal napustio je sveučilište uoči četvrte godine te se prijavio na draft ovog ljeta, ali nije izabran te je potpisao na Ignite, momčad u Razvojnoj ligi za koju igra i Scoot Henderson, Wembanyamin konkurent na prvi izbor drafta 2023. Ove utakmice organizirane su baš zbog okršaja njih dvojice.

Slavu je usput pobrao Steeve Ho You Fat, 34-godišnji krilni centar rođen u Francuskoj Gvajani, koji neobično prezime može zahvaliti kineskom podrijetlu s muške strane obitelji. Cijelu je karijeru proveo u Francuskoj, a ovo će mu biti druga sezona u Metropolitansima, u kojima uz igračku ima i ulogu mentora senzacionalnom mladom suigraču.

Pročitajte više