Sharba je ponovo hit tržišta: Kantridu obišao Koeln, a uskoro će i Ajax

PERSPEKTIVNI hrvatski nogometaši uvijek su zanimljiva materija na tržištu prijelaznih rokova. Dijelom zbog renomea koji unatoč smiješnoj ligi imamo na europskoj nogometnoj karti, a za koji je zaslužan i status hrvatske reprezentacije, a dijelom zbog njihove još uvijek pristupačne cijene. Samo je Dinamo prodavao svoje vedete za desetke milikuna funti, sve ostalo stalo bi, primjerice, u transfer Vedrana Ćorluke u Manchester City.

Hajduk se nada da će dobiti barem šest, dok Dinamo ne može pustiti Mandžukića dok još jednom, po jednostavnijim pravilima, snalažljivi napadač na pokuša izboriti Ligu prvaka. Hrvatski nogomet, dakako, nisu Kale i Mandžo koji su mislima odavno na Stamford Bridgeu i Allianz Areni.

Bratski jedanaesterac

Prodaje se i roba iz drugog razreda, pa je tako Dino Drpić od protjeranog, i dugovima opterećenog Dinamovca . A posljednjih se dana intenzivno priča i o kapetanu Rijeke, Anasu Sharbiniju. Iako je neko vrijeme bio u zavjetrini, što svakako nije lako igraču za kojeg su se otimali Dinamo i Hajduk, a Bilićev poziv otvarao mu vrata Europe, talent je negdje morao isplivati.

Njegova Rijeka proživjela je turbulencije i ponovo postala jedan od dva hrvatska favorita za Europsku ligu, a Sharbini je zabljesnuo u najboljem izdanju. Slaven Belupu na Kantridi je prošlog vikenda zabio hat trick, a dodatni razlog njegovoj silnoj motiviranosti, osim borbe za Europu, bila je i . Otkrio je to njemački Bild, ostvarivši ubrzo i kontakt s Anasovim menadžerom Sanjinom Ugarkovićem. Na Kantridi je u nedjelju boravio Herbert Zimmermann, nekad napadačka legenda Koelna, a danas skaut od posebnog zadatka. Zanimljivo, Anas Sharbini prvi puta u karijeri zabio je hat-trick i to uz pomoć svog brata koji mu je nesebično prepustio izvođenje jedanaesterca.

"Daum je pravi izbor"

Što je Ugarković otkrio Nijemcima? Ništa što već nismo znali; da Sharbini žarko želi otići ih HNL-a prije SP-a 2010, a Budesliga je njegova najveća želja.

"Upoznati smo s interesom ljudi iz Koelna. Za Anasa bi to bio dobar izbor jer nudi razvoj, posebice pod trenerom Christophom Daumom.", rekao je Sharbin menadžer.

Može biti itekako miran, jer Koeln nije jedini koji je spreman staviti dva do tri milijuna eura odštete u riječku kasicu. osim Hoffenheima, javili su se Ajax i PSV, a nizozemski je tisak pun napisa o 22-godišnjem veznjaku euro-klase.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više