Shearer: Dalglish i Liverpool stvoreni su jedno za drugo

PROSLAVLJENI napadač engleske nogometne reprezentacije Alan Shearer svoj je jedini naslov u Premiershipu osvojio 1995. godine. Njegov Blackburn vodio je tada Kenny Dalglish.

Igračka i menadžerska legenda Liverpoola ponovno je na kormilu kluba s Anfielda s kojim je potpisao ugovor do 2014. godine nakon što je, zamijenivši Roya Hodgsona u siječnju, počeo nizati sjajne rezultate. Inače, boje Liverpoola Dalglish je kao igrač branio 13 godina i ukupno je klubu, što kao igrač, što kao menadžer donio osam naslova engleskih prvaka.

Shearer, pozdravljajući potpisivanje ugovora između škotskog menadžera i Redsa, kaže:

"On nije kompliciran, izvrstan je menadžer, vrhunski motivator i veliki poznavatelj igre. Svi igrači i navijači kluba željeli su ga vidjeti kao trajno rješenje budući da je vratio vjeru u svlačionicu kluba svojim dolaskom u siječnju."

"Nisu svi veliki igrači i sjajni menadžeri, no Kenny Dalglish i Liverpool stvoreni su jedno za drugo. Igrači ponovno vjeruje u sebe same i za Dalglisha igraju dobro. Dobije li Kenny u ljeto novac potreban za tri ili četiri igrača top-klase Liverpool će ponovno napasti trofeje već u sljedećoj sezoni."

Pročitajte više