SLOVENIJA

Show hajdukovaca u Sloveniji: Jedan promašio penal, drugi zabio pa dobio crveni

Foto: EPA-EFE

OLIMPIJA je sinoć u 20. kolu slovenskog prvenstva iznenađujuće izgubila od Domžala 1:0 i propustila povećati prednost ispred Maribora na prvom mjestu.

Utakmicu su obilježili bivši Hajdukovi igrači Ante Vukušić i Senijad Ibričić. Domžale su slavile golom Ibričića iz penala u 53. minuti, a tragičar Olimpije bio je Vukušić. Legendarni "sinjski dijamant", kojeg Hajdukovi navijači pamte po golu Anderlechtu u sudačkoj nadoknadi, u 79. minuti imao je priliku izjednačiti iz penala, ali je s bijele točke promašio cijeli gol. Penal za Olimpiju izborio je Dinamov igrač na posudbi Luka Menalo.

Minutu prije toga, Senijad Ibričić dobio je žuti karton, a nakon izvođenja penala se porječkao sa sucem i dobio drugi žuti u dvije minute te isključujući crveni. Olimpija brojčanu prednost do kraja nije uspjela pretvoriti u izjednačenje, a u sudačkoj nadoknadi je i ona ostala s deset igrača nakon brutalnog starta Bagnacka koji je dobio izravni crveni karton.

Iako je promašio penal, Vukušić je i dalje uvjerljivo prvi strijelac lige sa 16 golova. Tri manje zabio je bivši Rijekin napadač Dario Vizinger.

Pročitajte više