HNL

Show trenera Slavena: Nahvalio Hajduk, pa objasnio zašto može biti samo drugi

Foto: Milan Šabić / Pixsell

TOMISLAV STIPIĆ, trener Slavena, oduševio je na Poljudu.

Stipić kao Ćiro u najboljim danima

Prvo, zato što se, za razliku od gotovo svih ostalih klubova iz HNL-a, nije kod Hajduka došao braniti nego napadati i pobijediti, što mu je zamalo i uspjelo (2:2), zatim što je u 38. minuti izveo potez utakmice, te konačno, provalama na konferenciji za medije nakon utakmice. Sjajno raspoloženi Stipić sipao je one-linere u stilu Ćire Blaževića.

Nagrada za potez utakmice ide Slavenovu treneru. Nakon što je sudac Batinić dosudio kazneni udarac, Stipić je već u 38. minuti odmah iz igre izvadio Boakyea i ubacio iskusnog Ivana Krstanovića da izvede penal. Legendarni strijelac HNL-a nije pogriješio i rutinski je poentirao za vodstvo. To mu je bio već 14. gol koji je zabio Hajduku.

U 38. minuti uveo Krstanovića samo da specijalist za penale i Hajduk zabije Bilima

"Naučio sam nešto iz prošle utakmice na Poljudu protiv Hajduka kad smo ispustili pobjedu jer je Mateus Lima u 90. minuti promašio penal", rekao je Stipić i dodao: "Kad smo dobili penal, ja sam rekao: 'Krle moj, daj mi malo tvoj prst da ti trener skine taj bračni prsten'", rekao je Stipić, a voditeljica Hajduk Digitala Mirta Šurjak ga je upitala: 

"Ali, rizik je bio velik uvesti tako nezagrijanog igrača?".

Duel Stipića i Mirte

"Nema rizika. Ja sam ga pogledao u oči i rekao sam mu daj mi svoju ruku i skinuo sam mu prsten i rekao mu: 'Ajde, zabij jer znam da ćeš ga zabiti.' I on je ušao i zabio", odgovorio je Stipić.

"A što da nije zabio?" pitala ga je voditeljica.

"To ne postoji. Oči su vrata srca i mozga i vidio sam mu u dubini očiju da će zabiti", odgovorio je dobro raspoloženi Stipić.

Drugi gol Slaven je zabio nakon prekida. Na ubačaju iz kornera Bačelić-Grgić ostao je sam i glavom je zakucao gol za 2:2.

"Jučer sam čuo da je Bačelić-Grgić bio čudo. Htio sam mu dati plesku"

"Ja kad sam čuo jučer da je on bio jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj i da je bio čudo od igrača sa 17 ili 18 godina, mislio sam mu dati plesku jer sam se razočarao. Znate li što je Bačelić-Grgić za mene? Mi smo nadigrali Goricu, a ja sam ga izvadio deset minuta prije kraja. To je isto kao kad volite nešto i izvadite toj osobi ili samom sebi srce. On je srce moje ekipe s Parackim i Krstanovićem", kazao je Stipić.

"Došli smo na Poljud po pobjedu, znao sam koje prostore napasti. Hajduku sam dao hranu"

Stipić je dobio pohvale za napadački pristup, što na Poljudu često nema ni Dinamo, da ne govorimo o ostalim klubovima iz lige. Objasnio je zašto je tako igrao:

"Došli smo ovdje po sva tri boda, nadigravati se. Pripremili smo se na različite sisteme, znali smo koje prostore napasti. Naši bekovi su se dizali jako visoko, a znali smo da je prostor iza naše zadnje linije hrana za Hajdukove napadače."

"Dobili ste jednog dijamanta"

Nahvalio je novog Hajdukovog napadača koji mu je zabio gol:

"Stasao je u velikog igrača. Sportski direktor St. Paulija mi je rekao kako je činio sve da ga zadrži. Utrčava na prvu stativu, gradi se, fizički je moćan. Izjednačio je iz ničega. Nijemci ne hvale nekoga bezveze. Kao čeljade je čudo, mislim da ste dobili jednog dijamanta", povjerio je novinarima koji prate Hajduk.

"Zavidim Hajduku"

Nije štedio komplimente ni na račun Hajdukove momčadi:

"Hajduk ima najinteresantniji fond mladih igrača u Hrvatskoj, fond igrača za sve sisteme. Zavidim Hajduku na tome. Gospodin Vukas je unio dozu mira u ekipu. Osjetio se u Hajduku mir na terenu, ali ipak neka eksplozivnost. U nekim situacijama im možda fali malo energije, ali to je ekipa bez konkurencije za drugo mjesto ove sezone.

"Neće biti prvi"

Slijedilo je pitanje "a zašto ne za prvo?", na što je Stipić kratko objasnio:

"Za prvo bi im trebalo malo više sinergije."

Pročitajte više