HNL

Šibenik dovodi Francuza hrvatskih korijena, Japanca i bivšeg igrača Hajduka

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

NAKON što je prije nekoliko dana kao novi trener Šibenika predstavljen Austrijanac hrvatskih korijena Dario Čanadi, a kao novi sportski direktor Dario Dabac, koji je prije toga istu dužnost obnašao u Istri, na Šubićevcu se nastavilo i s kadrovskim preslagivanjem momčadi. 

Novi igrači kluba tako su postali Leon Kreković, Sacha Marasović i Haruk Arai, javlja portal Šibenski. To su prvi dolasci na Šubićevac uoči sljedeće sezone, a jučer su iz kluba objavili da su se sporazumno razišli s Antoniom Jakolišem i Ivicom Batarelom, dok su ugovori o posudbi istekli Marinu, Attysu, Julardžiji, Vidoviću te Skorupu.

Leon Kreković bivši je igrač Hajduka, rođeni Kninjanin potekao u Dinari. U drugom mandatu Igora Tudora dobio je više prilika u prvoj momčadi, ali se nije uspio nametnuti pa je ostvario transfer u belgijski Beerschot, gdje je prošle sezone u najvišem rangu dobivao vrlo malo prilika. 

Sacha Marasović je veznjak i francuski državljanin, rođeni Parižanin koji je prošao omladinske škole Lorienta i Marseillea, ali u Francuskoj se nije uspio nametnuti pa je u nekoliko navrata postajao igrač zaprešićkog Intera za koji je u sezoni 2019./20. igrao Prvu HNL. 

Konačno, Haruki Arai je lijevo krilo iz Japana. Proteklu sezonu proveo je u prvoligašu Cerezu iz Osake. 24 su mu godine i ovo će mu biti prvi angažman izvan domovine, u kojoj je prošle sezone dobio tek mršavih 105 minuta. 

 

Pročitajte više